Vanghelie, la Adevărul Live: Dragnea s-a opus să deschidă noi secţii de votare în diaspora. În 2008, Ponta s-a umilit la Băsescu ca să-l pună ministrul justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Vanghelie a fost dat afară diun PSD, împreună cu Mircea Geoană şi Dan Şova FOTO David Muntean
Marian Vanghelie a fost dat afară diun PSD, împreună cu Mircea Geoană şi Dan Şova FOTO David Muntean

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a povestit, vineri, la Adevarul Live, că Victor Ponta l-a exclus din PSD de teamă să nu facă tandem cu Mircea Geoană pentru preluarea şefiei partidului. Edilul a mai afirmat că Liviu Dragnea este de o „perversitate incredibilă“ şi l-a numit drept principalul vinovat pentru refuzul guvernului de a deschide noi secţii de votare în diaspora.

Principalele declaraţii:

Marian Vanghelie: Domnul Ponta când a plecat în Dubai l-a lăsat pe domnul Dragnea să facă nişte întâlniri cu baronii. Iniţial, supărarea a fost de la declaraţia mea, că am spus că votul a fost echivalentul unei revoluţii.

Am spus de amnistie, de ridicarea imunităţii, dacă oamenii aşa vor, noi trebuie să facem exact aşa cum vor oamenii. Apoi, Ponta a lăsat capul în jos şi a spus că eu cu Mircea Geoană...Nu ştiu, se gândea că eu cu Mircea Geoană o să facem un tandem.  Ei vor să omoare pe toţi cei care ar candida. Până la Congres, îi elimină pe toţi. L-a speriat şi pe Şova, iar acum încearcă să-l recupereze.

Cred că e nevoie de un partid pe stânga.E nevoie de sânge proaspăt în PSD. Acum e partidul Ponta-Dragnea-Ghiţă.Sunt trei creiere încrucate, care de care mai încurcat, abia din toate trei poţi să faci unul întreg, iar acel întreg este stricat.

Dragnea este de o perversitate incredibilă. Sebi Ghiţă este ceva mai spectaculos. Este în stare să se milogească până se lipeşte de tine, apoi te înjunghie pe la spate. Iar Victor Ponta fuge.

Să nu credeţi că Ponta n-a ştiut de declaraţiile lui Ghiţă. 

Sunt nişte lucruri puse pe televiziunile de casă ale domnului Ghiţă ca să spele infracţiunile sale şi care n-au nicio legătură cu adevărul.

Ce-ar fi fost dacă aş fi discutat cu colegii mei? Dar eu n-am vorbit. Partidul crede că peste cinci ani mai poate să se ducă cu Ponta la prezidenţiale şi cu Liviu Dragnea iar director de campanie după două campanii pierdute?

Sunt nişte lucruri puse pe televiziunile de casă ale domnului Ghiţă ca să spele infracţiunile sale şi care n-au nicio legătură cu adevărul.

Marian Vanghelie FOTO David Muntean

Ce-ar fi fost dacă aş fi discutat cu colegii mei? Dar eu n-am vorbit. Partidul crede că peste cinci ani mai poate să se ducă cu Ponta la prezidenţiale şi cu Liviu Dragnea iar director de campanie după două campanii pierdute? Trebuie să-şi dea seama că nu se poate.

Din punct de vedere organizatoric, este responsabil Liviu Dragnea. El, ca director de campanie, a oprit să se facă secţiile de votare. O mare prostie. Ce a creat cu votul din diaspora l-a făcut pe Ponta să piardă.

Ponta şi Dragnea au acţionat ca doi laşi, ei nici n-au puterea să spună cine e de vină. Victor crede că va scăpa de Dragnea pentru că are probleme penale, iar Dragnea crede că sala îl va trimite pe Ponta acasă şi îi va lua locul.

Ponta l-a lăsat pe Dragnea să se întâlnească cu liderii de judeţe. A făcut un circ întreg că nu vrea congres în decembrie şi l-a dus în martie. Dragnea avea mesajul unor baroni cu probleme penale, care voiau congres repede. Victor a simţit-o şi a mutat repede.

Noi n-am avut staff de campanie la Capitală, pentru că Dragnea a spus că rezolvă cu sectoarele, asta aşa, să nu mă facă pe mine prea mare. 

Eu n-am cum să trădez, eu ţin la partidul ăsta, cum Ponta nu ţine. E munca mea. L-am votat pe Ponta, n-aveam cum să nu-l votez. Eu  nu sunt Ponta. El a fost în PSD şi n-a votat niciodată candidatul PSD.

Dacă nu câştiga la Congres, acum era în UNPR.

Când am făcut alianţa în 2008, el era acasă la Traian Băsescu, se umilea să-l pună ministrul justiţiei. Puteţi să-l întrebaţi. Ponta a fost numit atunci ministru pentru relaţia cu Parlamentul cu susţinerea domnului Geoană. I-am spus atunci că nu trebuia să-l pună.

Am promisiuni şi oameni care vor să-mi dea sedii. Sunt oamenii care au fundaţii, care au partide, care vor să facem ceva.

Pe mine mă interesează o fundaţie cu caracter de stânga, în care să putem să strângem şi intelectuali.

Niciodată n-o să pot să renunţ la PSD. Este un sfert din viaţă, la PSD. O să atac în instanţă hotărârea lor.

Excluderea trebuie validată în Congres.Nu pot să mă las, pentru că partidul nu este al lui Ponta. Toată lumea mi-a spus să nu mă las.

Cred că erau mai mulţi care puteau să candideze: Dan Şova, Mircea Geoană. Erau oameni, unii mai tineri, alţii mai cu experienţă. Sala decidea. Şi tinereţea este bună, dar să nu exagerăm.

N-am văzut Guvern american cu copii. Acolo sunt oameni cu experienţă. Nu-i interesează ce se întâmplă şi ce consecinţe rămân după o decizie a lor.

Pentru pierderea alegerilor trebuie să plătească candidatul şi directorul de campanie. Eu am luat cel mai bun scor din Bucureşti. Dacă tu mă dai pe mine afară, atunci dă-i pe toţi.

Dar dacă ai pierdut în toate oraşele mari, înseamnă că ai o problemă.

Au greşit cum au tratat diaspora. Trebuia să mai facă câteva sute de secţii şi nu mai ieşea lumea pe stradă.Ponta a spus în aşa fel încât să pară că a pierdut alegerile pentru că Iliescu e comunist. Dar oamenii au strigat că e şi mincionos. Ponta de ce nu ne spune dacă e mincinos sau nu, că ne-a spus doar că nu e comunist.

Ponta trebuie să plece acasă din funcţia de premier şi de preşedinte al PSD. Mai mulţi colegi trebuie să aibă curaj. Cred că până la moţiunea de cenuzră îl va da stradă afară. Ceva îmi spune că nu-l va prinde Paştele. Când te dă strada afară, pleci pe uşa din dos şi atunci nu mai e nevoie nici de congres, nici de moţiuni. Te scoate strada şi gata. Cred că cariera lui Ponta e foarte scurtă.

Votul pentru Iohannis a fost pentru el ca om. A fost un vot atipic. Societatea românească are nevoie de câteva noi partide, curate, cu oameni noi.

Eu nu ţin neapărat să fiu preşedinte de partid. Eu am vrut să fiu preşedinte executiv, ca să-l bat pe domnul Dragnea. La congresul anterior, am ieşit pe primul loc ca vicepreşedinte.

Aţi văzut că Ponta după ce a pierdut alegerile nu s-a dus cu familia, s-a dus cu Ghiţă. Domnul Ghiţă câştigă toate licitaţiile. Toate firmele de IT care câştigă licitaţii sunt trimise de Ghiţă. Noi l-am schimbat pe Năsatse, care nu poate fi comparat cu Ponta, pentru că erau nişte oameni de afaceri. Dar băiatul ăsta e mai corupt decât toţi cei care erau lângă Năsatse. Vă puteţi închipui că cineva poate împrumuta pe altcinva cu 90 de milioan de euro? Păi s-a dus cu maşina sau cum? Ce naiba, domnule! 


Am vorbit de multe ori cu Ponta, i-am spus că Ghiţă nu-l ajută şi nu ne ajută. I-am spus, bă Victore, nu vezi că băiatul ăsta nu e în regulă? De ce să ne urmărească el cu maşina? Care e rolul acestui băiat care este şi în politică, şi om de afaceri, şi în comisia SRI. Ponta se codea să răspundă.

Poate mulţi colegi nu vor pleca din PSD, dar asta nu înseamnă că nu sunt îngroziţi de ceea ce se întâmplă. O colegă din ţară s-a dus şi i-a spus: Victore, ce-ai căutat în Dubai? Ponta a răspuns: Ce trebuie să vă dau eu socoteală? Lăsaţi-mă dracu în pace.

 

Încă sunt la vârsta în care îmi permit să mă bat pentru că încă mai cred în anumite principii.Chiar dacă nu am fost prezentat senzaţional, când te cunosc oamenii că ai caracter e mai important decât alte lucruri. Ar putea să-mi fie frică de Traian Băsescu, de Adrian Năstase, dar nu de Victor Ponta.

Iliescu poate fi numit un erou în acest partid. N-a luat o sticlă de apă minerală. Putem să-i spunem multe, dar nu poţi să-i spui că a fost corupt. A avut atât de multă putere, dar n-a dat niciodată pe nimeni afară din partid, indiferent cât de obraznici am fost cu el. N-a arestat pe nimeni, n-a făcut rele.În consider cel mai mare lider politic din România. Singurii lideri autentici în România au fost Ion Iliescu şi Traian Băsescu. Au simţit oamenii, au dat mâna cu ei, n-au fugit cu Dub, cum a făcut Victor la Baia Mare sau la Bihor. Astea sunt calităţile lui de lider.

Marian Vanghelie FOTO David Muntean

Va mai rămâne Ponta lider de partid?

Dacă voi reuşi să fac un grup parlamentar voi vota împotriva lui Ponta. Îmi doresc să fac un grup parlamentar în care cei mai mulţi vor veni de la PSD, dar şi de la alte partide. Lucrurile se vor mişca foarte repede. E o chestiune de zile, de săptămâni. 

În ce relaţie sunteţi cu baronii PSD?

Supărarea membrilor PSD este de modul în care s-a numit Guvernul. Nici nu ştiam şi îi vedeam la televizor. Au fost câţiva care au ridicat această problemă: Nichita, Marian Oprişan.

De când Ponta a venit, noi, organizaţia Bucureşti, n-am mai funcţionat. Pentru că Ponta are o problemă dacă cineva e mai bun ca el. De asta caută şi miniştrii mai slabi şi mai tineri şi oameni care nu au legătură cu partidul. De exemplu, dl Iancu, de la Comisia de Industrii. Nu a vrut să-l pună. Ştie carte cât Victor Ponta nu poate înţelege, dar îi este frică de el.

Atanasiu, pe zona de cultură, la fel. Sau pe Dan Popescu n-a vrut să-l pună pe listă pentru deputaţi. N-a vrut să scoată postul de conducere a lui Adrian Năsatse, pentru a nu-l ocupa Mircea Geoană.

Cred că Ghiţă are şi ceva probleme medicale, are puţine tulburări, o fi fost emoţionat în emisiunea în care l-am văzut eu.

Ponta şi Ghiţă au făcut bussines împreună. Cum s-a bătut Ponta cu Traian Băsescu când cumnatul lui avea contract cu Euroconstruct. S-a bătut politic? E la fel cum a fost cu votul: eu sunt în PSD; dar nu-l votez pe candidatul PSD. 

Adrian Năsatse l-a adus, l-a pus cu forţa preşedinte la tineret, i-a dat puteri depline, apoi, împreună cu preşedintele Iliescu, l-a ajutat la Congresul din 2010.

Îl acuz pe Ponta de şarlatanie. A fost cu unii, dar era în altă echipă. Făcea şi bani, era şi la putere, şi cu corupţii.

Îl acuz pe Ponta de şarlatanie. A fost cu unii, dar era în altă echipă. Făcea şi bani, era şi la putere, şi cu corupţii.

Despre „marţea neagră“

Am primit nişte notiţe cu ce indicaţii dădea Ponta despre marţea neagră. Ar fi putut face cineva ceva fără să ştie liderul partidului? Ce naiba! El a vândut chestia cu amnistia primarilor, dar, de fapt, voia să-l protejeze pe Ghiţă.

Mi se pare că Ponta este cel mai mic lider dintre toţi liderii politici care au existat.

Ar trebui să se voteze o lege care să ridice orice fel de imunitate. Ce imunitate domnule? Fără!

Când văd cât de slabi sunt unii lideri din România, mă cred mult mai bun. În maximum o săptămână începem acţiunea cu un număr de oameni.

Citeşte şi:

Ponta: Cred că am putea continua şi cu un alt prim-ministru

Victor Ponta a declarat, vineri, la DC News Live, că renunţă la mandatul de prim-ministru dacă preşedintele ales Klaus Iohannis îi va promite că se va menţine aceeaşi majoritate parlamentară.

Geoană a renunţat la funcţia de Înalt Reprezentant al guvernului. Pesedişti, luaţi-vă partidul înapoi!

Senatorul Mircea Geoană, exclus joi din PSD, a anunţat, că a renunţat la funcţia de Înalt reprezentant al primului-ministru.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite