Marian Preda: „Sâmbătă vom afla dacă Mişcarea Populară se transformă în partid“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Mişcării Populare, Marian Preda, a declarat miercuri, la „Adevărul Live“, că va da publicităţii, în cursul zilei de sâmbătă, rezultatele unui sondaj realizat printre membrii Mişcării Populare, cu scopul de a arăta dacă este nevoie ca fundaţia să se transforme în partid.

Întrebat de ce a fost nevoie de acest sondaj, în condiţiile în care Mişcarea Populară este înfiinţată de scurt timp, preşedintele fundaţiei, Marian Preda, a precizat: „Fundaţia în sine nu se poate transforma în partid. Dar dacă doresc membrii... Sondajul este deschis tuturor, dar noi o să reţinem pentru analiză mesajul celor peste 6.000 de membri. Pentru că ei au aderat. Ceilalţi nu ştim dacă sunt simpatizanţi sau doar curioşi care intră pe site“.

Preda a mai precizat că s-a angajat să fie preşedintele fundaţiei, deocamdată, şi crede că, până în anul 2016, curentul de centru-dreapta trebuie să devină puternic. 

Referitor la o eventuală funcţie de preşedinte în cazul în care  Fundaţia se va transforma în partid, Preda a spus că va accepta un astfel de post, numai dacă i se va cere.

 Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu, a declarat, la sfârşitul lunii martie, într-un interviu la „Adevărul Live“, că „Mişcarea Populară“ se poate transforma într-un partid politic, chiar dacă în acest moment nu se pune problema unei instituţionalizări sau a unei orientări ideologice.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite