Marian Oprişan, despre candidatul la prezidenţiale: „Trebuie stabilit de Congres, orice altă abordare ar face mult rău PSD“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PSD Marian Oprişan a comentat recentele declaraţii ale preşedintelui PSD Liviu Dragnea, potrivit cărora candidatul partidului pentru alegerile prezidenţiale ar urma să fie anunţat în seara zilei de duminică, 26 mai.

Oprişan, vicepreşedinte al PSD şi şef al Consiliului Judeţean Vrancea, a declarat în cursul zilei de miercuri, 22 mai, că doar Congresul partidului poate decide candidatul pentru alegerile parlamentare. 

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, în cadrul unui interviu acordat pentru Adevărul Live, că va anunţa candidatul la prezidenţiale „după alegeri, chiar duminică seară“. Ulterior, Dragnea şi-a nuanţat afirmaţia, spunând că se va consulta cu partenerii de coaliţie de la ALDE pentru desemnarea unui candidat comun.

“Există legea fundamentală a partidului, Statutul. Orice membru are dreptul de a alege şi de a fi ales. Discuţia despre candidatul partidului la prezidenţiale trebuie făcută în Comitetul Executiv şi apoi în Congresul PSD. Orice altă abordare în afara acestui cadru ar putea să facă mult rău PSD. Acest lucru trebuie făcut din respect pentru sutele de mii de membri ai partidului nostru, din respect pentru munca lor”, a declarat Marian Oprişan pentru Europa Liberă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea a mai declarat că alianţa PSD-ALDE ar trebui să aibă un candidat comun la alegerile prezindenţiale, în persoana politicianului care stă cel mai bine în sondajele de opinie.

“Eu nu am vorbit cu preşedintele partidului, am auzit la dumneavoastră, din mass-media, despre intenţia preşedintelui de a candida la prezidenţiale. Nu a existat în Comitetul Executiv o discuţie despre desemnarea candidatului la prezidenţiale. Nu se poate anunţa un candidat acum, Congresul va decide. PSD şi ALDE trebuie să aibă un singur candidat la prezidenţiale, astfel încât să ne consolidăm guvernarea din 2020 la locale şi parlamentare”, a mai spus Marian Oprişan pentru Europa Liberă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite