Neacşu, mâna dreaptă a lui Dragnea, a fost angajat pe o sumă confidenţială la ANRE, instituţie care a scumpit gazele contribuind la creşterea inflaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Neacşu, secretar general al PSD şi unul dintre oamenii de încredere ai lui Liviu Dragnea, este angajat în funcţia de consilier în cadrul Cabinetului preşedintelui ANRE, Dumitru Chiriţă, începand cu data de 11 decembrie 2017, se arată într-un răspuns transmis la solicitarea HotNews.ro. ANRE a aprobat din ianuarie până acum mai multe rânduri de scumpiri la gaze, contribuind masiv la creşterea inflaţiei.

Întrebaţi de HotNews.ro care sunt atribuţiile lui Marian Neacşu, reprezentanţii ANRE au răspuns că "asigură asistenţă în activitatea Preşedintelui ANRE în relaţia cu Parlamentul României, Guvern şi alte autorităţi publice centrale şi locale". În plus, mai "asigură consiliere pentru preşedintele ANRE în legatură cu propunerile de acte normative".

Marian Neacşu este angajat pe durata determinată cu un nr de 4 ore/zi, având o retribuţie corespunzatoare orelor lucrate. Cuantumul retribuţiei este conform reglementărilor în vigoare şi contractelor de muncă încheiate de ANRE, confidenţial, a mai transmis ANRE.

ANRE mai susţine că în cazul angajării lui Marian Neacşu "au fost respectate toate prevederile Constitutionale şi legale în vigoare", chiar dacă deţine o funcţie politică, iar Autoritatea trebuie să fie o instituţie independentă.

Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat din mai multe scumpiri la gaze din ianuarie până acum. O primă scumpire a avut loc pe 10 ianuarie, cu circa 8%, în medie. La 1 aprilie s-a mai produs o scumpire cu 10% în cazul gazelor furnizate de Engie, care are circa 1,6 milioane clienţi. De pe 1 mai s-au produs noi scumpiri în cazul unor furnizori mai mici, după ce ANRE a aprobat noi tarife de distribuţie. Aceste scumpiri au avut un rol important asupra creşterii peste măsură a inflaţiei.

Liviu Dragnea a declarat joi că "principalele cauze pentru creştere inflaţiei sunt factori exogeni", legaţi de preţurile la gaze, energie şi petrol, dar care nu sunt gestionate nici de Guvern, nici de BNR. Declaraţia a fost făcută după o întâlnire cu guvernatorul Mugur Isărescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite