Marian Munteanu şi-a prezentat proiectul de ţară. Ce obiective are acesta şi partidul Alianţa Noastră România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul formaţiunii Alianţa Noastră România, Marian Munteanu. FOTO Mediafax
Liderul formaţiunii Alianţa Noastră România, Marian Munteanu. FOTO Mediafax

Marian Munteanu, fost lider al studenţilor din Piaţa Universităţii, şi partidul pe care-l conduce, Alianţa România Noastră, au prezentat, joi, principalele puncte ale proiectului lor de ţară.

„Colegiul Departamental al formaţiunii politice Alianţa Noastră România s-a întrunit la Bucureşti şi a aprobat  principalele direcţii strategice ale Proiectului de ţară, care va fi definitivat în perioada imediat următoare (...) Principalii coordonatori ai departamentelor economice (prof. univ. dr. Mircea Coşea, prof. univ. dr. Gheorghe Ruxanda, prof. dr. Radu Golban, ec. Ştefan Prigoreanu, dr. ing Mihai Simionescu) au stabilit, cu acest prilej,  principalele cadre structurale ale componentei economice a proiectului nostru“, precizază un comunicat al formaţiunii Alianţa Noastră România. 

Redăm mai jos „obiectivele prioritare“ ale formaţiunii al cărui lider e Marian Munteanu, aşa cum au fost schiţate de Colegiul departamental al partidului.

„Stat românesc“ şi „naţiune sănătoasă“   

„1. Dorim un stat românesc demn şi puternic, cu adevărat democratic, cu autorităţi eficiente şi loiale patriei noastre, garantând securitatea tuturor cetăţenilor săi şi respectarea drepturilor şi libertăţilor acestora. 

2. Pământul României este al românilor şi reprezintă cea mai importantă bogăţie naţională, pe care statul o va proteja în mod eficient. Vom opri înstrăinarea pământului ţării şi irosirea resurselor, vom recupera terenurile şi bunurile înstrăinate fraudulos, vom opri distrugerea pădurilor şi a mediului înconjurător. 

3.Numai o temeinică educaţie poate garanta propăşirea României şi a neamului nostru. De aceea, Alianţa Noastră România va susţine, pentru început, alocarea, în conformitate cu legea, a 6% din Produsul Intern Brut finanţării învăţământului naţional precum şi o nouă strategie de dezvoltare a acestuia.

4.Alianţa va stimula, pe toate căile, crearea unui puternic capital românesc, în condiţiile în care statul va păstra în proprietatea sa toate utilităţile şi o importantă parte a resurselor. 

5.O naţiune puternică este o naţiune sănătoasă. Iar o naţiune sănătoasă nu poate exista fără o puternică reţea de policlinici şi spitale moderne, finanţate corespunzător şi cu un personal remunerat în mod corect. 

6.Aflată la frontiera sud-estică a NATO şi UE,  fidelă parteneriatului strategic Euro-Atlantic, România va fi un stat cu adevărat puternic doar în măsura în care va dispune de o armată naţională, bine înzestrată şi antrenată, şi de o industrie de apărare de prim rang.

7.România este şi va rămâne o ţară creştină care aşază la temelia sa familia creată în baza căsătoriei între un bărbat şi o femeie. Statul îi va asigura Bisericii posibilitatea de a se dedica în mod plenar şi în viitor, aşa cum a făcut-o în trecutul glorios, binelui naţiunii, operelor de caritate şi de învăţământ, în paralel cu îndeplinirea datoriei sacre de a răspândi, în toate conştiinţele, Cuvântul Domnului“, precizează programul formaţiunii Alianţa Noastră România.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite