Marian Munteanu s-a înscris oficial în PNL. Preşedinţia: Klaus Iohannis nu a propus, nu a susţinut şi nu a impus candidatura lui Marian Munteanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Munteanu este candidatul propus de PNL pentru Primăria Capitalei FOTO Mediafax
Marian Munteanu este candidatul propus de PNL pentru Primăria Capitalei FOTO Mediafax

Marian Munteanu s-a înscris, vineri, oficial, în PNL. Cezar Preda, purtătorul de cuvânt al PNL Bucureşti, a anunţat că Marian Munteanu a depus deja adeziunea la partid urmând să fie primit oficial în PNL la ora 18.00. Tot azi, şeful statului, Klaus Iohannis, a subliniat că nu are nicio implicare în alegerea lui Munteanu.

„Adeziunea există, va fi oficializată astăzi, la 18.00”, a spus Cezar Preda, precizând că Marian Munteanu va fi membru al PNL Sector 1.  „Urmărim foarte atent, monitorizăm foarte atent această reacţie virulentă, negativă în cea mai mare parte, asupra unui om. Nu judec, fiecare cu mintea lui. Am văzut acuzaţii din afara legalităţii. Candidatul  nostru a fost acuzat că este în afara legii. Din punctul meu de vedere, Marian Munteanu este candidatul pe care PNL şi-l asumă în totalitate, cu toate chestiunile pe care unii încearcă să dea o anumită interpretare acum”, a mai spus Cezar Preda. 

Iohannis se ţine departe

Preşedintele Klaus Iohannis , printr-un comunicat remis de Adminsitraţia prezidenţială, spune că n-a avut nicio implicare în desemnarea lui Marian Munteanu.  "Preşedintele României, Klaus Iohannis nu a propus, nu a susţinut şi nu a impus conducerii PNL candidatura domnului Marian Munteanu. Drept urmare, nu este implicat în niciun fel în această nominalizare. Decizia susţinerii domnului Munteanu aparţine exclusiv conducerii PNL în urma evaluărilor interne”, a precizat, vineri, Administraţia Prezidenţială.

Precizarea vine după ce au exista speculaţii că preşedintele Iohannis a girat propunerea făcută de liberali după retragerea lui Ludovic Orban.

”Şi eu, şi domnul copreşedinte Vasile Blaga l-am informat pe domnul preşedinte despre candidatul la Primărie, dar domnia sa nu este factor de decizie”, a spus Gorghiu, la TVR 1.

Enigma candidaturii lui Munteanu

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a anunţat iniţial că liderul PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, a venit cu ideea ca Marian Munteanu să candideze la Primăria Capitalei. A doua zi, Cătălin Predoiu l-a contrazis pe Blaga. 

„Unii dintre colegi, copreşedintele Blaga şi o parte din ziarele de azi au fost mult prea generoşi, respectiv generoase cu mine, atunci când au spus că mi-a aparţinut propunerea Marian Munteanu. Am propus într-adevăr soluţia societăţii civile, dar nu vreau să-mi arog merite necuvenite“, a comentat Cătălin Predoiu, cel care va deconta politic rezultatul alegerilor pe Bucureşti.  Tot a doua zi, în emisiunea Adevărul Live, Alina Gorghiu spunea că Marian Munteanu a fost propus „de mai mulţi lideri ai PNL“. 

Potrivit unor surse liberale, liderul care l-a propus pe Marian Munteanu în şedinţa restrânsă a PNL a fost chiar Alina Gorghiu.

Se pare că fostul lider al Pieţei Universităţii din 1990 n-a fost totuşi o soluţie apărută de nicăieri. O spune chiar Marian Munteanu. Întrebat, la Antena 3, cine şi când i-a oferit postul de candidat al PNL la Primăria Capitalei, Munteanu a răspuns: „Nu sunt sigur... să nu greşesc. Cred că domnul Atanasiu sau domnul Predoiu, chiar nu ştiu cum au discutat dânşii“. Peste câteva momente, a precizat că nu îl cunoştea pe Cătălin Predoiu şi a afirmat: „M-a sunat domnul Atanasiu“.

Întrebat cînd a avut discuţia cu liderii PNL, Marian Munteanu a început să se încurce în zile, oferind o mică scenetă ridicolă. „A fost luni. Sau marţi. Nominalizarea mea când a fost? Nominalizarea mea a fost acum trei zile. Acum 3 zile? Sau 4? Acum de curând m-a sunat. Nu m-am gândit să ţin minte ziua“, a ezitat Marian Munteanu, care, între timp, şi-a scos telefonul, a început să numere zilele şi să caute în agendă apelurile telefonice.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite