Marcel Alexandru a primit aviz favorabil pentru a deveni ambasador în Algeria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisiile de politică externă au avizat favorabil propunerea ca Marcel Alexandru să devină ambasador în Algeria FOTO Adevărul
Comisiile de politică externă au avizat favorabil propunerea ca Marcel Alexandru să devină ambasador în Algeria FOTO Adevărul

Comisiile parlamentare de politică externă au avizat favorabil, marţi, propunerea ca Marcel Alexandru să fie ambasador în Alegeria. În urma audierii în comisii, propunerea a întrunit unanimitate de voturi.

Marcel Alexandru a fost propus de MAE pentru acreditarea în calitate de ambasador în Republica Algeriană Democratică şi Populară, după ce acesta a îndeplinit timp de 11 luni calitatea de însărcinat cu afaceri în această ţară.

Acesta a fost secretar de stat la nivelul Serviciului de Informaţii Externe, responsabil cu cooperarea internaţională, între 2001 şi 2005, iar din 2006 până în 2011 a fost consul general al României la Strasbourg.

Marcel Alexandru a intrat în Ministerul Afacerilor Externe în 1986, iar în 2006 a devenit doctor în domeniul socio-juridic privind prevenirea şi combaterea terorismului.

Preşedintele Traian Băsescu a spus, miercuri, în legătură cu faptul că România nu are în prezent ambasador în Algeria, că în criza ostaticilor acolo se afla cel mai bun om într-un asemenea context, respectiv fostul adjunct al SIE, Marcel Alexandru, însărcinat cu afaceri al ambasadei.

Europarlamentarul Cristian Preda a amintit, în timpul crizei ostaticilor din Algeria, că România este nepregătită pentru o situaţie de asemenea anvergură şi că suntem „luaţi prin surprindere, fără ambasador în Algeria”.â

„Criza ostaticilor din Algeria ne prinde fără ambasador în această ţară. Nu e prima dată când se întâmplă aşa: în anul în care a izbucnit criza rromilor în Franţa, noi nu am avut ambasador la Paris mai bine de zece luni. Conflictele din sânul Executivului conduc la astfel de defecţiuni. Sunt convins că ministrul Corlăţean sau premierul Ponta nu se simt responsabili în vreun fel”, a scris Preda, într-o postare pe blogul său.

Pe lângă avizul Parlamentului, Marcel Alexandru are nevoie ca preşedintele Băsescu să semnze decretul privind acreditarea sa ca ambasador în Algeria. În aceste zile, preşedintele se află în America Latină, unde a participat la summitul UE-CELAC. Cu această ocazia, şeful statului a efectuat vizite oficiale în Chile şi Peru.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite