Marcel Vela, despre „războiul hibrid”, ce are ca scop destabilizarea şi contestarea autorităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a vorbit despre cel mai periculos război, cel informatic. Foto: Inquam Photos.
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a vorbit despre cel mai periculos război, cel informatic. Foto: Inquam Photos.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, susţine că ştirile false privind noul coronavirus pot duce la o destabilizare a economiei. Ministul a vorbit despre „războiul hibrid”, menit să destabilizeze încrederea în autorităţile statului.

„Când observi pe Facebook mobilizări, resurse financiare, diferite acţiuni concertate, campanii în adevăratul sens al cuvântului, care au baza de plecare în alte state, poate chiar în state care nu agreează, să spunem, fie politica noastră europeană, fie politica de alianţe militare, atunci poţi să faci o radiografie corectă şi obiectivă cu privire la unele lucruri care sunt discutabile”, afirmă ministrul Vela.

Marcel Vela afirmă că lipsa încrederii în sistemul sanitar, în autorităţi, poate duce către o destabilizare economică, iar ”cei care au aceste interese pe varianta de a destabiliza” sunt ”într-un fel” organizaţi.

”Vreau să vă spun că războiul hibrid este cel mai periculos război, cu ghilimelele de rigoare, este o confruntare care nu se simte în zona militară sau în zona confruntărilor clasice. Războiul informatic, dacă vreţi, are mai multe substraturi. Unul dintre ele este şi acesta al destabilizării, al neîncrederii, al haosului, al contestării autorităţilor. Pentru că, dacă vedem pădurea dincolo de copaci, dacă-mi permiteţi această metaforă, este evident că o stare de neîncredere, o lipsă a autorităţii statului, a încrederii în sistemul sanitar, în autorităţi, toate acestea duc spre o destabilizare economică. Cei care au aceste interese pe varianta de a destabiliza, fie că sunt site-uri fantomă care au în spate anumite cercuri de interese economice, anumite persoane care le deţin şi care, de fapt, nu există, care rostogolesc anumite ştiri, anumiţi specialişti în ale informaticii care rostogolesc ştirile care ştiu să capaciteze cât mai mulţi urmăritori, toate acestea sunt, într-un fel, organizate, pentru că este evident faptul că sunt finanţate”, a afirmat Marcel Vela, luni seară, într-o emisiune la Realitatea Plus.

Ministrul de Interne mai spune că poate face ”o radiografie” a campaniilor atunci când observăm pe Facebook mobilizări care au nevoie de finanţare.

„Când observi pe Facebook mobilizări, resurse financiare, diferite acţiuni concertate, campanii în adevăratul sens al cuvântului, care au baza de plecare în alte state, poate chiar în state care nu agreează, să spunem, fie politica noastră europeană, fie politica de alianţe miliare, atunci poţi să faci o radiografie corectă şi obiectivă cu privire la unele lucruri care suni discutabile”, a mai declarat Vela.

Acesta susţine că nu îi acuză pe cei care citesc ”un expozeu al unui mare om de ştiinţă care este fals” .

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite