Marcel Opriş, şeful STS, este „aşa-zisul“ şef de servicii vizat de Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Generalul Marcel Opriş FOTO Mediafax
Generalul Marcel Opriş FOTO Mediafax

Liderul PSD Liviu Dragnea a spus, joi, că s-a referit la Marcel Opriş, şeful STS, în declaraţia de zilele trecute, când spunea că un şef de "aşa-zis" serviciu secret "umblă prin târg" şi spune că descentralizarea făcută de vicepremier vizează acoperirea unor greşeli în plata de ajutoare sociale.

„Acel domn a spus că există anumite nereguli în acordarea unor ajutoare sociale de încălzire către anumiţi cetăţeni din România, că are aceste informaţii, că sunt undeva într-un studiu. De asemenea, a spus că prin procesul de descentralizare se urmăreşte ca acele nereguli să fie acoperite şi eu vreau să pun câteva întrebări: dacă ştie, a ştiut sau ştie în continuare că există nereguli sau ilegalităţi în porcesul de alocare a ajutoarelor sociale, cum poate să explice că un proces de descentralizare ar putea acoperi aceste ilegalităţi, în condiţiile în care s-a spus public că tot ce însemnaă inpsecţie şi control rămân la nivelul ministerelor, cum ar putea fi acoperite aceste ilegalităţi? Doi: de ce nu le face publice? Şi trei: nu cumva dacă tot deţine de foarte mult timp aceste informaţii despre presupuse ilegalităţi, nu cumva este tăinuitor? Este vorba de domnul Opriş de la STS", a spus Dragnea.

Dragnea a spus că nu a luat legătura cu Opriş şi a opinat că şeful STS trebuia să acţioneze instituţional şi să transmită Guvernului, Preşedinţiei sau Parlamentului informaţiile pe care pretinde că le deţine.

"Nu am încercat să iau legătura cu Opriş, pentru că în mod normal domnul Opriş trebuia să acţioneze instituţional, trebuia să informeze Guvernul dacă avea acele informaţii sau Preşedinţia sau Parlamentul sau alte instituţii. Eu nu-i ştiu foarte bine fişa postului, pentru că nu este în subordinea mea, nu mă ocup de această structură", a spus Dragnea.

El a arătat că nu a fost contactat oficial de Opriş.

"Dacă aş fi fost eu contactat oficial, l-aş fi contactat. Dar în condiţiile în care în continuare se foloseşte acest mod de sorginte comunistă de discuţii pe la colţuri, de şuşoteli, de intrigă, nu putem spera că ţara asta totuşi se însănătoşeşte. Dacă un şef de instituţie importantă procedează în felul ăsta, înseamnă că noi ne îndreptăm către un stil de viaţă, un stil de societate bizantin", a menţionat Dragnea.

Marţi, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, declara că un şef de "aşa-zis" serviciu secret "umblă prin târg" şi spune că descentralizarea făcută de vicepremier vizează acoperirea unor greşeli în plata de ajutoare sociale, ministrul precizând că îl roagă pe respectivul să spună public "aceste lucruri".

Dragnea spunea că s-a săturat de această atitudine "securistă" a unora.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite