Marcel Ciolacu vrea înfiinţarea unei companii energetice naţionale: „România să fie independentă energetic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei
Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei

Liderul PSD Marcel Ciolacu a vorbit, duminică, de crearea unei companii energetice naţionale, care să producă energie dintr-un mix de surse şi care să poată asigura, în trei - cinci ani, independenţa energetică a României.

 „Cred că e momentul, cu o asemenea forţă politică, să creăm o companie serioasă, care să producă şi verde, şi nuclear, şi pe cărbuni, şi gaze, o companie naţională astfel încât în trei, maxim cinci ani, România să fie independentă energetic”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.

Liderul PSD susţine că mixul de energie verde şi producţie pe cărbune este „abordarea corectă”, sugerată de specialişti. Întrebat ce soluţii sunt pentru ca românii să treacă iarna, având în vedere criza de pe piaţa de energie şi existenţa unor stocuri mai mici decât în anii precedenţi, el a precizat că la şedinţa de luni a coaliţiei sunt invitaţi ministrul energiei şi ministrul finanţelor şi va avea loc o discuţie şi pe această temă. „Sunt doi invitaţi mâine (luni - n.r.), la coaliţie, ministrul energiei şi ministrul finanţelor, să discutăm aceste lucruri şi să învăţăm din aceste crize. E o criză mondială, e adevărat, gestionată mai prost până acum în România”, a completat preşedintele PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite