Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu ambasadorul SUA la Bucureşti: Apreciem tranziţia fără sincope la nivelul conducerii Ambasadei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele interimat al PSD Marcel Ciolacu s-a întâlnit luni cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, urându-i acestuia din urmă succes. „Vă asigur de întreaga prietenie şi deschidere pentru o conlucrare constructivă”, a transmis Ciolacu la finalul întâlnirii.

„Concret, preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat că Parlamentul este hotărât să contribuie, conform atribuţiilor sale constituţionale, la crearea unui mediu propice pentru afaceri şi investiţii prin: sporirea predictibilităţii şi transparenţei legislaţiei fiscale şi asigurarea unui cadru legislativ stabil şi transparent, care să ofere beneficii economiei naţionale şi investitorilor.

La rândul său, E.S. domnul Adrian Zuckerman a spus că Statele Unite ale Americii sunt şi vor fi cel mai bun prieten al României în regiune şi că vor oferi tot sprijinul necesar pentru aprofundarea parteneriatului strategic atât sub aspect militar, cât şi din punct de vedere economic şi al statului de drept”, se arată într-un comunicat de presă transmis de echipa liderului interimar al PSD.

În acelaşi document se mai arată că Marcel Ciolacu şi-a exprimat „satisfacţia pentru asigurarea continuităţii unei reprezentări la nivel de ambasador” şi a subliniat că aceasta este încă un semnal pozitiv privind importanţa pe care o are România la nivelul administraţiei americane.


„Apreciem tranziţia fără sincope la nivelul conducerii Ambasadei, ceea ce a permis o reprezentare neîntreruptă a SUA în România, la nivel ambasadorial. Este un semnal puternic privind importanţa pe care Statele Unite ale Americii o acordă României, dar şi angajamentul personal al Excelenţei Voastre faţă de misiunea majoră care v-a fost încredinţată. Vă urăm mult succes în întreaga activitate şi vă dorim o şedere cât mai plăcută în România!”, a declarat Ciolacu.

Cei doi oficiali au fost de acord că este esenţial ca dialogul dintre cele două state să continue în acelaşi ritm accelerat din ultima perioadă.

„Vă asigur de întreaga prietenie şi deschidere pentru o conlucrare constructivă, de la nivelul dialogului parlamentar, în susţinerea relaţiilor dintre ţările noastre şi a cooperării în proiecte de interes reciproc, dar şi pentru înregistrarea unor progrese semnificative în cadrul parteneriatului strategic româno-american!”, a conchis liderul social-democrat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite