Marcel Ciolacu: Dacă moţiunea de cenzură trece, propunerea PSD de premier e Alexandru Rafila. Poate să fie şi un guvern minoritar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu.  FOTO Shutterstock
Marcel Ciolacu.  FOTO Shutterstock

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, că partidul va depune săptămâna viitoare moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, fiind precizat faptul că dacă moţiunea trece, propunerea PSD de premier este Alexandru Rafila, iar guvernul ar putea fi unul minoritar.

„Alexandru Rafila este propunerea de prim-ministru. Vom discuta dacă moţiunea va trece (n.red. despre partidele care vor forma un nou guvern). Poate să fie şi un guvern minoritar. Am exclus colaborarea cu PNL”, a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat de ce nu a discutat cu AUR să semneze moţiunea de cenzură înainte de depunerea ei, Cioalcu a răspuns: „Avem strategia noastră de partid şi o facem în interiorul partidului”.

Liderul PSD s-a declarat optimist în privinţa şanselor moţiunii: „Eu sper ca la sfârşitul aceste motiuni să scăpăm de acest guvern. Vom duce negocieri cu toţi cei dispuşi să voteze această moţiune, de la toate formaţiunile politice. Începem pe acest text finalizat să ducem negocierile. În cazul în care va trece moţiunea, îi anunţ pe parlamentarii PSD că va urma o sesiune extraordinară pentru votarea unui nou guvern”, a declarat preşedintele PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite