Marcel Ciolacu: Orice formă de ameninţare din partea Federaţiei Ruse este inacceptabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a afirmat că este inacceptabilă orice formă de ameninţare din partea Rusiei. El a precizat că securitatea naţională va fi consolidată şi mai mult în lunile şi anii următori, iar „arcul de tensiune” despre care vorbeşte purtătoarea de cuvânt a MAE rus Maria Zaharova este generat de către ruşi, nicidecum de către NATO.

„Orice formă de ameninţare din partea Federaţiei Ruse este inacceptabilă! Faptul că România este şi se consolidează ca cea mai sigură ţară din regiune deranjează Moscova. Acest fapt este confirmat azi de Ministerul Afacerilor Externe rus. Să nu uităm, însă, că istoria ne dă nouă dreptate în eforturile naţionale de a fi prosperi, liberi şi în siguranţă. Securitatea naţională se va consolida şi mai mult în lunile şi anii următori, iar «arcul de tensiune» este generat de ruşi şi nicidecum de NATO”, a scris Marcel Ciolacu vineri pe Facebook.

Liderul interimar al PSD a adăugat că toată lumea a înţeles că Rusia acţionează concret şi violent, perioadic, în vecinătate. El spune că România va alege să consolideze parteneriatele cheie.

„După Georgia şi Ucraina, toata lumea a înţeles că dincolo de propaganda lor cu efecte negative, Rusia periodic acţionează concret şi violent în vecinatate. România, în schimb, va alege să întărească parteneriatele cheie. O eventuală prezenţă suplimentară americană în regiunea Mării Negre nu contravine în niciun fel Actului Fondator NATO-Rusia, ci ar constitui un răspuns adecvat militarizării accelerate a Crimeei şi a zonei Mării Negre de către Federaţia Rusă”, a completat Ciolacu.

Vezi şi: MAE respinge ameninţările părţii ruse după ce ministrul de Externe de la Moscova a afirmat că planurile SUA în România „nu vor rămâne fără răspuns”

Acesta a mai precizat că este necesar ca România să îşi revină şi să se întărească economic, social şi politic, după crizele generate de pandemia de coronavirus.

„Totodată, avem nevoie ca ţara noastră să revină mai puternică, economic, social şi politic după crizele aduse de COVID-19. O Românie în care oamenii să fie şi să se simtă în siguranţă, să trăiască decent şi să se simtă respectaţi nu amenintaţi, e prioritatea PSD şi a mea personală, dincolo de alegeri”, a conchis Marcel Ciolacu. 

Ministerul Afacerilor Externe a precizat vineri că respinge categoric afirmaţiile purtătoarei de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei Maria Zaharova privind intenţia de consolidare a prezenţei militare americane şi NATO pe teritoriul României. MAE român adaugă că respinge şi ameninţările formulate de partea rusă, „inclusiv referirile la pretinsa rusofobie, pe care le consideră total neadecvate în raport cu spiritul cooperării internaţionale şi al dezvoltării paşnice a relaţiilor internaţionale”.

Reacţia Ministerului Afacerilor Externe din România vine în contextul în care Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a MAE rus, a criticat planurile SUA care vizează desfăşurarea, inclusiv în ţara noastră, a unei părţi a unităţilor militare americane care au fost retrase din Germania. Ea a avertizat că astfel de planuri nu vor rămâne fără răspuns din partea Rusiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite