Marcel Ciolacu va discuta cu Daniel Tudorache despre intrarea acestuia în Parlament. „Nu este trimis în judecată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD spune că va discuta cu Daniel Tudorache dacă acesta va intra sau nu în Parlament. De asemenea, Ciolacu aminteşte faptul că Tudorache nu este trimis în judecată.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anunţat că luni va avea o discuţie cu Daniel Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, dacă acesta doreşte să intre sau nu în Parlament, având în vedere că este urmărit penal, relatează jurnaliştii Hotnews..

În 26 noiembrie, după autosuspendarea lui Tudorache din partid, Ciolacu afirma că "acest lucru implică inclusiv faptul că el nu va fi validat de către comisia de validare din Parlament, pentru că nu este membru de partid".

„Noi am luat o decizie politică, nu candidează pentru o funcţie de parlamentar nimeni care este trimis în judecată. Totuşi, antepronunţându-se deoarece există prezumţia de nevinovăţie, în cazul domnului Tudorache, imediat după ce a început ancheta DNA, deci nu a fost trimis în judecată, a luat decizia să se autosuspende în primul rând din funcţia de preşedinte de la Sectorul 1. Mandatul domnului Tudorache nu trebuie să îl dea Marcel Ciolacu sau PSD-ul, îl dă BEC-ul şi Judecătoria”, a declarat Marcel Ciolacu într-o emisiune la Antena 3.

Discuţia lămuritoare dintre cei doi ar trebui să aibă loc luni, 21 decembrie.

„Domnul Tudorache nu este trimis în judecată. Eu nu mi-am încălcat nicio promisiune. Promsiunea mea a fost foarte clară: Nu candidează nimeni care este trimis în judecată", a explicat liderul PSD.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Daniel Tudorache, la data faptelor primar, anterior deputat, viceprimar al Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, pentru complicitate la trafic de influenţă şi spălare a banilor.

Citeşte şi:

Ciolacu: Sunt anumite probleme cu constituirea Parlamentului. Grupul minorităţilor, în izolare după ce unul dintre membri a fost confirmat cu COVID-19

Reacţia lui Ciolacu după ce dreapta şi-a împărţit Guvernul: Şandramaua pierzătorilor se va prăbuşi asurzitor în doar câteva luni

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite