Marcel Ciolacu: „De principiu, alegerile sunt în 2024. S-ar putea la Sectorul 1 să fie mai devreme”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu / FOTO Shutterstock
Marcel Ciolacu / FOTO Shutterstock

Liderul PSD Marcel Ciolacu afirmă că aşteaptă decizia „unui magistrat” cu privire la ancheta deschisă în urma rezultatului alegerilor locale pentru Primăria sectorului 1, el afirmând că, în cazul în care Clotilde Armand nu va demisiona dacă se va ajunge la concluzia că a pierdut alegerile, PSD va strânge semnături pentru organizarea unui referendum privind reluarea scrutinului.

„Cum au câştigat alegerile? Domnule, nu este transparenţă în România! (...) Sectorul 1, am fost la toată lumea, cu imaginile, s-a văzut clar hoţie, e clar că lipsesc voturi. Au apărut şi stampile noi. Aşteptăm ancheta. Eu am spus: „Dacă a câştigat domnul Tudorache sau oricine altcineva, cred că nu poţi să mai rămâi pe scaunul de primar dacă tu ai pierdut alegerile”. Haideţi să facem paşi, dacă vreţi, eu vi-i anunţ. Până la suspendare vi-i anunţ. Aşteptăm raportul anchetei? Aşteptăm. Presupun că nu desfiinţează SIIJ-ul în două săptămâni sau până la 1 august. Aşteptăm să vedem pe doamna primar, că doar nu o fi bolşevică să rămână pe funcţie. A, nu-şi dă demisia? Categoric vom strânge semnături pentru referendum pentru alegeri în sectorul 1”, a declarat Marcel Ciolacu duminică seară, la Antena 3, citat de News.ro.

Ciolacu spune că se va aştepta raportul Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie cu privire la alegerile din Sectorul 1 al Capitalei, dorind să vadă decizia unui magistrat înainte de a acţiona în privinţa unui referendum.

„De principiu, alegerile sunt în 2024. S-ar putea la sectorul 1 să fie mai devreme. Aşteptăm să vedem dacă doamna primar îşi dă demisia în cazul în care a pierdut alegerile. Nu-şi dă demisia, o să începem să strângem semnături pentru referendum, categoric. (...) Vreau să aştept o decizie unui magistrat înainte de a declanşa referendum în sectorul 1. Asta înseamnă respect faţă de statul de drept”, a spus liderul PSD.

Scandalul numărării voturilor de la Sectorul 1 a izbucnit după difuzarea unor imagini în care persoane despre care se afirma că ar fi membri ai USR PLUS umblau la sacii cu voturi pentru Primăria Sectorului 1 al Capitalei. Fostul primar PSD al Sectorului 1 Daniel Tudorache a depus o plângere legată de rezultatul alegerilor şi a reclamat comiterea unor infracţiuni de către Dan Barna, preşedintele USR, procurorul Nicolae Sprâncu – preşedintele Biroului Electoral Sector 1 şi Andrei Nicolescu, membru USR. 

Procurorul Sorin Iaşinovschi de la Secţia Specială pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a dispus printr-o ordonanţă de delegare ca Poliţia Bucureşti să renumere toate voturile de la alegerile locale din Sectorul 1 din Bucureşti, câştigate de Clotilde Armand (USR) în dauna lui Dan Tudorache (PSD), potrivit unui document consultat de G4Media.ro.

Recent au apărut informaţii conform cărora Tudorache ar avea un avans în faţa lui Clotilde Armand.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au precizat joi că ancheta în dosarul privind alegerile locale din Sectorul 1 nu a fost finalizată, termenul fiind prelungit până la 1 august, la cererea Poliţiei Capitalei, care a invocat volumul mare de muncă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite