Marcel Ciolacu avertizează: PSD nu va vota niciun guvern minoritar

Marcel Ciolacu avertizează: PSD nu va vota niciun guvern minoritar

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD . FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că PSD nu va vota niciun guvern minoritar şi crede că trebuie intrat într-o altă logică politică, nu de alegeri anticipate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marcel Ciolacu a fost întrebat luni, într-o conferinţă de presă, dacă una din soluţiile social-democraţilor este aceea a unei propuneri de premier tehnocrat.

„Când a venit PSD cu această propunere de un guvern de uniune naţională până la alegerile parlamentare din noiembrie, refuzul preşedintelui a fost cât de poate de clar. Dacă preşedintele României are aceste atribuţii constituţionale, aşteptăm să vedem ce propuneri face. Momentan îl avem propus pe domnul Orban, premierul demis, interimar, desemnat”, a precuzat Marcel Ciolacu.

Preşedintele interimar al PSD crede că trebuie să se intre într-o altă logică politică, nu de anticipate. „Cred trebuie să intrăm într-o altă logică politică, nu de anticipate, nu să propunem prim-miniştri şi tot în aceeaşi zi să decidem că nu îi votăm. Jocul politic trebuie resetat şi gândit cu această prioritate”, a mai spus liderul PSD.

Ciolacu a fost întrebat şi dacă PSD ar vota un guvern condus de Ludovic Orban pentru a nu se ajunge la alegerile anticipate, spunând: „PSD şi eu personal nu o să voteze niciodată un guvern minoritar condus de domnul Orban. Se creează altă majoritate şi noi rămânem consecvenţi pe votul nostru. Am făcut o propunere de premier şi a fost refuzată, nu are rost să mai venim cu alte propuneri”.

Marcel Ciolacu a mai precizat şi că PSD nu va vota nici un guvern minoritar condus de Nicolae Ciucă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: