Marcel Ciolacu îl acuză pe Cîţu că se foloseşte de victimele de la „Matei Balş” pentru a justifica „austeritatea” bugetară pentru 2021

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu, preşedintele Partidului Social Democrat. FOTO: Facebook Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu, preşedintele Partidului Social Democrat. FOTO: Facebook Marcel Ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a transmis, luni, un mesaj prin care îl acuză pe premierul Florin Cîţu de cinism. Social-democratul susţine că prim-ministrul se foloseşte de incendiul de la „Matei Balş” pentru a justifica deficitul bugetar pentru anul 2021 .

„Cîţule, le-ai arătat românilor cât de neom poţi să fii, minţind o ţară întreagă aflată în stare de şoc în ziua tragediei de la Balş, că în spitale se cheltuie 95% din bani pe salarii şi sporuri! Te-ai folosit, meschin şi calculat, de impactul mediatic al dramei pentru a emite o ticăloşie patentată de Băsescu, acum un deceniu: să asmuţi categorii de români împotriva altora…” a scris Ciolacu pe Facebook.

În plus, Marcel Ciolacu a prezentat o serie de măsuri din domeniul sănătăţii, incluse în deciziile bugetare pentru anul 2020, pe care, aşa cum afirmă social-democratul, chiar Florin Cîţu le-a girat, în calitate de ministrul al Finanţelor.

„Adevărul este simplu şi se află în actele bugetare pe 2020, girate chiar de tine, Florin Cîţu, ca ministru al finanţelor:

  • Totalul cheltuielilor de personal din sănătate (salarii plus sporuri) este de SUB 9%! De 10 ori mai puţin decât pretinzi, mitomanule!
  •  Ai tăiat anul trecut investiţiile în spitale, atât de clamate acum de tine, până la un infim 2,5%! Şi asta în an de pandemie, când tu şi Orban tocaţi aiurea banii ţării pe afaceri de partid gen Unifarm!
  •  Salariile mediciilor, triplate de PSD pentru a stopa exodul acestora, ne ţin încă pe ultimul loc în Europa la venituri brute lunare în domeniu.” a spus acesta.

Nu în ultimul rând, Ciolacu îl acuză pe Florin Cîţu de cinism pentru că a adus în discuţie incendiul din Capitală atunci când a vorbit despre deficitul bugetar pentru anul 2021. 

„Să te foloseşti de morţii de la “Matei Balş” pentru a-ţi argumenta austeritatea ne arată, Cîţule, că eşti expresia cinismului pe care această putere le-o arată românilor, zi de zi!  Cu tine, liberalismul ajunge să îngroape umanismul!” a mai adăugat liderul PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite