Marcel Boloş, în război cu Ghinea: Îmi pun o întrebare: ca europarlamentar te lupţi împotriva intereselor României?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Bolos - FOTO Eduard Enea
Marcel Bolos - FOTO Eduard Enea

Ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloş a veni cu o replică la „Adevărul Live” pentru europarlamentarul USR Cristian Ghinea, după ce acesta din urmă a spus despre minister că „cheltuie bani fără cap şi coadă” şi că face consultări „pe sub masă”. De cealaltă parte, Boloş afirmă că ministerul funcţionează în sluja românilor şi că USR trebuie să găsească o „cale normală de comunicare”.

Joa trecută Ludovic Orban i-a transmis ministrului Fondurilor Europene Marcel Boloş în şedinţa de Guvern că a luat decizia de a nu publica niciuna dintre cele cinci ordonanţe de urgenţă pe care le-a înaintat.
 
„Tema este mult prea delicată, deja pârâcioşii care fac rău României prin blocarea procesului de absorbţie au început să trimită tot felul de păreri. Fiind vorba de fonduri europene noi nu avem voie să fragilizăm sub nicio formă procedurile pe care le-am gândit şi mai ales planul de măsuri astfel încât ele să fie obiectul unor acte normative care să fie contestabile”, afirma premierul demisionar.
 
Într-un artiol pe Facebook, europarlamentarul USR Cristian Ghinea îi dădea dreptate lui Orban că a „omorât OUG-urile şi l-a mustrulit pe Boloş”, însă aminteşte că discursul privind „pârâcioşii care fac rău României” era specific PSD-ului.

„Toate cele 5 OUG-uri erau pentru România”

De cealaltă parte, Marcel Boloş a explicat la „Adevărul Live” că toate cele cinci ordonanţe de urgenţă erau măsuri în favoarea românilor şi spune, voalat, despre Ghinea, că luptă împotriva intereselor României.

„Am să vă spun două lucruri foarte importante. Unu, toate cele cinci ordonanţe de urgenţă erau măsuri pentru români şi România. Ca şi europarlamentar îmi pun o mare întrebare. Dacă ca şi europarlamentar tu lupţi contra intereselor României, pot eu să mai comentez ceva? Răspunsul cred că vine de la sine. Dacă un europarlamentar, care o fi el, nu dau nume, iese pe un post public să spună că a oprit aceste măsuri care erau benefice pentru România, permiteţi-mi să fiu uimit şi să nu comentez”, a afirmat Marcel Boloş.

În aticolul său, Ghinea mai preciza că ministerul trebuie să promoveze consultări în privinţa modului de cheltuire a banilor europeni şi e de părere că până acum, ministerul a cheltuit banii „fără cap şi coadă”.
 
„Dacă nu ştiţi, MFE are obligaţia prin regulament să organizeze consultări publice privind modul în care vom cheltui cele 30 de miliarde de la UE. Aceste consultări cică se întâmplă acum. E normal să nu ştiţi, pentru că sunt făcute pe sub masă, ca să bifeze o cerinţă. Între timp, Boloş dă OUG-uri cu bucăţele din viitoarea arhitectură instituţională. Ideile sunt tot alea din sistem, iar Boloş nu schimbă nimic. Dacă vi se pare că România a reuşit să facă pasul spre dezvoltare cu bani europeni, atunci eu tac din gură”, a mai punctat Ghinea

În contextul în care Boloş a fost secretar de stat în guvernul Cioloş iar Ghinea a fost ministru, întrebat dacă mai există vreo cale de comunicare între cei doi, liberalul a explicat că preferă să nu comenteze şi că şi-ar dori ca USR să găsească o cale „normală” de comunicare.

„Eu prefer să nu comentez acest lucru. Cred în continuare că un partid precum USR-ul va găsi calea normală de comunicare. Eu cred că şi dumnealor sunt interesaţi de fondurile europene. Din acest punct de vedere întreaga clasă politică ar trebui să susţină interesele pe care le facem pentru că nu le facem nici pentru Marcel Boloş nici pentru ministerul Fondurilor Europene nici pentru un interes pe care îl are un anumit grup sau o anumită zonă de influenţă politică”, a conchis Boloş.

Ministrul Fondurilor Europene: Nu am primit telefoane de la PSD. Nu am adus oameni de partid. Toate cele 5 OUG-uri anulate erau în interesul României

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite