Mara Mareş, critici dure la adresa lui Petrea: Activitatea ministrului Dialogului Social e inexistentă. Guvernul ignoră opiniile şi argumentele celor din stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mara Mareş. FOTO Eduard Enea
Mara Mareş. FOTO Eduard Enea

Mara Mareş, deputat PNL şi şef al TNL, a declarat, luni, că activitatea ministrului Dialogului Social, Gabriel Petrea, e „inexistentă“ şi că social-democratul nu a făcut exact treaba pentru care e plătit, adică menţinerea legăturii cu societatea civilă.

„Întrucât Guvernul pur şi simplu a ignorat complet în ultimele 6 luni tot ceea ce a însemnat luări de poziţii publice, argumente, opinii şi analize de specialitate, aseară, în Bucureşti şi în multe oraşe din ţară, mii de oameni au ieşit în stradă pentru a se face ascultaţi şi înţeleşi. În acest context, consider că este momentul să reevaluăm mecanismele noastre de consultare publică şi dialog social. Este evident că, dacă s-a ajuns aici, acestea nu funcţionează. Totodată, remarc faptul că domnul Gabriel Petrea, ministrul Consultărilor Publice inexistente şi al Dialogului Public ineficient, nu manifestă vreo preocupare pentru a supune atenţiei Guvernului aceste reacţii sociale“, a declarat Mara Mareş. 

Liderul TNL sugerează şi că Petrea ar trebui să-şi dea demisia din funcţia pe care o deţine. „Iar dacă lumea a ajuns să iasă în stradă, poate că este momentul să ne întrebăm: care mai este oportunitatea menţinerii în funcţia de ministru al Consultărilor Publice şi Dialogului Social a acestui personaj dezinteresat de consultare şi dialog? Se poate ca dialogul social şi consultările să eşueze, oamenii să iasă în stradă, iar Ministrul Gabriel Petrea să nu fie tras la răspundere? Bunul simţ ne spune că nu.Solicit conducerii coaliţiei guvernamentale să demareze o evaluare a activităţii lui Gabriel Petrea, întrucât reiese cu evidenţă faptul că instituţia pe care o conduce nu şi-a îndeplinit menirea legală, şi anume de a efectua consultări publice cu societatea civilă într-un cadru riguros şi organizat“, a mai spus deputatul PNL: 

Nu în ultimul rând, Mareş cere un raport de activitate al lui Petrea din ultimele şase luni. „De asemenea, îl invit pe domnul ministru Gabriel Petrea să prezinte public toate demersurile şi consultările pe care le-a organizat în ultimele 6 luni, pentru a vedea dacă agenda domniei sale coincide sau nu cu agenda publică şi dacă mai este sau nu cazul ca domnul Petrea să fie menţinut în funcţie”, liderul TNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite