Manfred Weber, cenzurat de traducătorul în română, la Parlamentul European, când l-a criticat pe Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Discuţia din Parlamentul European asupra activării Articolului 7 din Tratat în cazul Ungariei a atins şi subiectul protestului diasporei şi violenţelor din 10 august de la Bucureşti. Manfred Weber, liderul PPE, a vorbit inclusiv de Liviu Dragnea, lider de partid „deja condamnat“, dar traducerea în limba română a omis sau nu considerat că trebuie prezentat acest aspect.

„Există şi un al doilea exemplu pe care doresc să vi-l împărtăşesc. Am avut demonstraţii de masă în această vară nu în Budapesta, ci în Bucureşti, cu violenţe pe străzi. Şi preşedintele a trebuit să intervină în aceste demonstraţii şi a trebuit să ceară poliţiei să fie mai atentă. Există şi alte probleme politice în sânul grupului politic socialist din Europa şi sper că toată lumea e dispusă să lupte împotriva corupţiei, în toate situaţiile în care aceasta se manifestă“, a declarat Manfred Weber, liderul Partidului Popular European şi potenţial candidat al acestui grup pentru funcţia de comisar european, conform traducerii oficiale în limba română (vezi 00.34.06 - 00.34.48 din link, pe varianta în limba română).

Însă, Manfred Weber a amintit în discursul său şi de Liviu Dragnea, „liderul partidului socialist, deja condamnat. În traducerea în limba română lipseşte această parte. 

Ce a spus, de fapt, Manfred Weber: „Există şi un al doilea exemplu, pe care doresc să vi-l împărtăşesc. Am avut demonstraţii de masă în această vară nu în Budapesta, ci în Bucureşti, cu violenţe pe străzi. Preşedintele a trebuit să intervină la aceste demonstraţii şi a trebuit să ceară poliţiei să fie mai atentă. Acolo există un guvern care foloseşte în mod greşit majoritatea pentru a-l proteja pe liderul partidului socialist care este deja condamnat. Am fost de acord cu toţii, inclusiv socialiştii, să punem acest aspect pe agenda viitoarei sesiuni plenare, şi din nou îmi exprim speranţa că fiecare este gata să lupte împotriva corupţiei în toate privinţele şi nu numai în acest caz aflat, în acest moment în dezbatere” (partea de discurs poate fi ascultată pe varianta în engleză în acelaşi interval).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite