Manda: „Sârbu spune că a fost rugat de Maior să-l ajute pe Ghiţă cu sfaturi cum să conducă Realitatea TV“. Ce soluţie ar fi avut Coldea pentru Voiculescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Manda, preşedintele Comisiei SRI. FOTO Inquam Photos
Claudiu Manda, preşedintele Comisiei SRI. FOTO Inquam Photos

Preşedintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, a declarat miercuri, la finalul audierii lui Adrian Sârbu, că acesta a susţinut că era interesat în 2010 de controlul asupra conducerii postului Realitatea TV prin intermediul lui Sebastian Ghiţă, dar şi că persoane din conducerea SRI s-au implicat în Grupul Intact şi că fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, i-a spus că are soluţie pentru Dan Voiculescu, înainte să se pronunţe instanţa.

„(Adrian Sârbu - n. red.) a făcut referire la o situaţie din 2010 când a fost rugat de către domnul Maior să-l ajute pe Sebastian Ghiţă cu sfaturi cum să conducă instituţia Realitatea TV din punct de vedere managerial”, a declarat Claudiu Manda după audierea patronului Mediafax, Adrian Sârbu. „A fost căutat de domul Ghiţă, au avut mai multe întâlniri şi inclusiv domnul Ghiţă i-a confirmat această implicare”, a adăugat Manda.

Senatoul PSD a mai spus că persoane din conducerea SRI din 2010 şi-au dorit să preia conducerea Realităţii TV prin intermediul lui Sebastian Ghiţă. „A fost aspectul legat de intenţia de a fi preluată conducerea şi, mai târziu, eventual întreaga instituţie media, respectiv Realitatea TV, pe care şi-ar fi dorit persoanele din conducerea SRI din acea vreme să o preia prin intermediul domnului Ghiţă“, a mai spus Manda.

„În opinia domniei sale, spune că s-au creat premisele ca, la momentul respectiv (2010 - n. red.), SRI să se implice mai mult în ce înseamnă preluarea de instituţii media, plantarea de ofiţeri acoperiţi sau atragerea de către Serviciu de persoane din jurnalism, inclusiv dreptul de a asculta jurnalişti pe mandate de siguranţă naţională“, a mai susţinut Claudiu Manda.

Preşedintele comisiei parlamentare de control al SRI a spus că Adrian Sârbu a explicat şi interesul SRI pentru grupul Intact. „Al doilea exemplu pe care a dorit să-l prezinte a fost implicarea persoanelor din conducerea SRI în ce înseamnă postul de televiziune Antena sau Grupul Intact şi a dat exemplu (...) spune că a fost martor când domnul Coldea i-a spus că are soluţie pentru domnul Voiculescu, înainte să se pronunţe instanţa, făcând referire la ce s-a întâmplat la instabţă şi toate aspectele pe care le ştiţi prezentate în spaţiul public”, a relatat Manda.

„L-am întrebat dacă are probe, dacă au fost şi alţi martori care au fost îmrejurările, domnia sa a spus că nu doreşte să detalieze acum în faţa Comisiei dar dacă va fi dat în judecată pentru această afirmaţie, fiind mărturia domniei sale în cadrul Comisiei ca deja o probă, dacă va fi dat în judecată va veni cu probe acolo”, a conchis el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite