Majoritatea PSD-UDMR-ProRomânia a blocat legile cerute de USR. „Asta se va  întâmpla şi cu următoarea guvernare - va fi la mâna PSD“

Majoritatea PSD-UDMR-ProRomânia a blocat legile cerute de USR. „Asta se va  întâmpla şi cu următoarea guvernare - va fi la mâna PSD“

Dan Barna şi echipa USR

Majoritatea conjuncturală PSD-UDMR-ProRomânia a respins azi suplimentarea ordinii de zi cu cele trei proiecte cerute de USR: fără penali în funcţii publice, alegerea primarilor în două tururi şi abrogarea recursului compensatoriu. Liderul USR Dan Barna a condiţionat votul pentru Guvernul Orban de adoptarea celor trei legi. PNL a susţinut cauza USR. Degeaba.

Ştiri pe aceeaşi temă

„PSD, ProRomânia şi UDMR tocmai au respins în comitetul liderilor adăugarea pe ordinea de zi a proiectelor susţinute de USR:
- #FărăPenali
- alegeri în două tururi pentru primari
- abrogarea recursului compensatoriu

Ce s-a întâmplat acum în comitetul liderilor se va întâmpla cu următoarea guvernare - va fi la mâna PSD şi a miniPSD-urilor din Parlament. Acum e clar că Ludovic Orban nu are capacitatea să asigure o majoritate care să îndeplinească cerinţe minimale de reformă.

Domnule Orban, domnule Iohannis, haideti să semnăm pactul pentru anticipate propus de USR, haideţi să arătăm oamenilor că pentru ceilalţi e mai important scaunul de parlamentar decât modernizarea României“, a scris deputatul USR Ionuţ Moşteanu pe Facebook. 

Preşedintele USR, Dan Barna, a afirmat că partidul pe care îl conduce nu are un mandat de scoatere a României din criza politică şi că responsabilitatea asigurării unei guvernări aparţine exclusiv PNL.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: