Majoritatea PSD-UDMR-ProRomânia a blocat legile cerute de USR. „Asta se va  întâmpla şi cu următoarea guvernare - va fi la mâna PSD“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea conjuncturală PSD-UDMR-ProRomânia a respins azi suplimentarea ordinii de zi cu cele trei proiecte cerute de USR: fără penali în funcţii publice, alegerea primarilor în două tururi şi abrogarea recursului compensatoriu. Liderul USR Dan Barna a condiţionat votul pentru Guvernul Orban de adoptarea celor trei legi. PNL a susţinut cauza USR. Degeaba.

„PSD, ProRomânia şi UDMR tocmai au respins în comitetul liderilor adăugarea pe ordinea de zi a proiectelor susţinute de USR:
- #FărăPenali
- alegeri în două tururi pentru primari
- abrogarea recursului compensatoriu

Ce s-a întâmplat acum în comitetul liderilor se va întâmpla cu următoarea guvernare - va fi la mâna PSD şi a miniPSD-urilor din Parlament. Acum e clar că Ludovic Orban nu are capacitatea să asigure o majoritate care să îndeplinească cerinţe minimale de reformă.

Domnule Orban, domnule Iohannis, haideti să semnăm pactul pentru anticipate propus de USR, haideţi să arătăm oamenilor că pentru ceilalţi e mai important scaunul de parlamentar decât modernizarea României“, a scris deputatul USR Ionuţ Moşteanu pe Facebook. 

Preşedintele USR, Dan Barna, a afirmat că partidul pe care îl conduce nu are un mandat de scoatere a României din criza politică şi că responsabilitatea asigurării unei guvernări aparţine exclusiv PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite