Majoritatea PSD din Parlament oferă un bonus de 500 de euro pentru profesori. Orban spune că nu sunt bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu şi Ludovic Orban sunt în război Foto: Mediafax
Marcel Ciolacu şi Ludovic Orban sunt în război Foto: Mediafax

Majoritatea PSD din Senat va adopta azi un proiect de lege care oferă un bonus de 500 de euro pe lună pentru profesori în timpul stării de alertă, aidoma medicilor. Legea va fi votată mâine şi de Camera Deputaţilor, unde PSD poate strânge o majoritate alături de ALDE şi ProRomânia. Ulterior, proiectul va ajunge pe masa preşedintelui Iohannis pentru promulgare. Premierul Orban spune că nu sunt bani.

”Şi profesorii sunt în linia întâi, la fel ca medicii. Am hotărât ca luni Senatul să introducă pe ordinea de zi proiectul de lege cu stimulentul pentru profesori, deoarece PSD consideră că în acest moment profesorii sunt în linia întâi, la fel ca şi medicii. Este vorba de un stimulent de 500 de euro. Proiectul va fi preluat marţi la Camera Deputaţilor şi va trece prin votul final urmând să fie trimis către promulgare. Miercuri vom propune să facem un plen comun şi să avem în discuţie rectificare bugetară unde vom face modificare ca pensiile să fie mărite cu 40%”, a declarat preşedintele PSD Marcel Ciolacu. 

În replică, premierul Ludovic Orban susţine că ”PSD vrea să bage România în incapacitate de plată”. 

”Bugetul nu-şi mai poate permite nicio creştere a cheltuielilor în momentul de faţă. În urma zilei negre de la Parlament în care PSD-iştii din Comisia de finanţe au adoptat nişte modificări la ordonanţa de rectificare la ora actuală România se află într-un  pericol extrem de mare. Fac apel către toate forţele politice să nu sprijine în Parlament rapotul adoptat de Comisia de buget-finanţe pentru că asta va atrage consecinţe nefaste pentru economia românească, inclusiv pentru capacitatea României de a atrage investiţii, fonduri europene, de a fi consideratun partener solid. Ori cred că e de ajuns şi trebuie pus punct acestui mod de a face politică”, a afirmat Ludovic Orban.

Acesta a precizat, râspunzând unor întrebări, că orice lege care nu prevede sursa de finanţare, în conformitate cu decizia CCR, este neconstituţională, iar Guvernul va ataca la CCR orice lege pe care o consideră neconstituţională.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite