Maior: Am fost şi sunt prieten cu Oprea şi cu Dîncu, iar cu Laura Codruţa Kovesi am avut o relaţie strict profesională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul director al SRI George Maior a declarat luni, în cadrul audierii din comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, că a avut şi are o relaţie de prietenie cu Gabriel Oprea şi cu Vasile Dîncu, în timp ce relaţia cu procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, fost procuror general, a fost „strict profesională, desfăşurată în conformitate cu atribuţiile fiecărei instituţii” pe care o reprezentau.

Întrebat ce relaţie a avut cu Gabriel Oprea în perioada alegerilor prezidenţiale din 2009, Maior a spus că a fost şi este prieten cu acesta.

„L-am cunoscut de multă vreme pe domnul Gabriel Oprea, era o relaţie de prietenie cu domnia sa, încă din perioada în care şi eu am fost membru al acestui Parlament. De când am activat împreună în diverse guverne, înainte de a avea calitatea de director (al SRI – n.r.), inclusiv în Guvernul Năstase, deci anii 2001-2002. Aş putea spune că a fost şi este o relaţie de prietenie”, a răspuns ambasadorul României în SUA.

Chestionat în continuare cum ar caracteriza relaţia sa cu Vasile Dîncu, George Maior a spus că este ”o relaţie de veche prietenie”.

În ceea ce priveşte relaţia pe care o are cu Dan Andronic, fostul director SRI a spus că „în timp a fost şi o relaţie de prietenie”.

Referitor la procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, ambasadorul a susţinut că a fost „o relaţie strict profesională desfăşurată în conformitate cu atribuţiile fiecarei instituţii” pe care o reprezentau.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite