Maior: Cred că a fost o greşeală politică faptul că România nu a fost primită în Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul României la Washington, George Maior, a declarat, în cadrul unei dezbateri organziate la Festivalul „Dilema Veche“, faptul că neacceptarea României în spaţiul Schengen a fost o greşeală politică a celor care s-au opus, dat fiind că România a primit în ultimii ani evaluări bune de la Bruxelles.

„S-au investit resurse foarte importante (în securizarea graniţelor - n.r.), au fost evaluri bune. Unele au evidenţiat un efort remarcabil al autorităţilor române. Cred că a fost o greşeală politică faptul că România nu a fost primită în Schengen“, a declarat ambasadorul României la Washington, George Maior, la o dezbatere organizată la Festivalul „Dilema Veche“.  

Mai mult, diplomatul român consideră că în ciuda faptului că România nu a fost primită în Schengen, conducerea de la Bucureşti trebuie să urmărească realizarea acestui obiectiv . „Trebuie să ne menţinem acest obiectiv şi să arătăm că avem forţa să-l realizăm“, a completat George Maior. 

Diplomatul român a vorbit şi de criza migraţiei, Maior punctând faptul că fenomenul migraţiei dinspre orientul Mijlociu sau Africa are cauze multiple. „Instabilitatea şi războiul civil din Siria, fluctuaţiile din Turcia, din faptul că această criză se coroborează cu o succesiune de alte crize. Mă refer la criza economică, mă refer la criza geopolitică. Mă refer şi la Brexit. Toate, într-un fel se interferează (...) Pentru a o rezolva trebuie să mergi la cauzele adânci“, a subliniat ambasadorul României la Washington. 

Totodată, Maior a precizat că românii de peste ocean sunt atenţi la ceea ce se întâmplă în Europa.  „În SUA e o comunitate destul de integrată, în diverse zone profesionale şi culturale (...)  Românii sunt foarte interesaţi de ceea ce se întâmplă în Europa, de ceea ce se întâmplă în România. Există o comunicare între societatea românească şi cea americană prin diaspora românească din SUA“, a mai spus George Maior.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite