Mai mulţi membri ai PNL, care îl susţin pe Orban pentru conducerea Guvernului, lansează un apel pentru soluţionarea crizei politice şi guvernamentale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PNL FOTO Captură Facebook
PNL FOTO Captură Facebook

Mai mulţi membri ai PNL au lansat un apel către celelalte partide privind soluţionarea crizei politice şi parlamentare. Liberalii spun că preşedintele PNL „este cel îndreptăţit să asigure conducerea Guvernului”, argumentând că „Ludovic Orban, în calitate de preşedinte ales al PNL pentru un nou mandat, este singura persoană capabilă să ofere soluţiile potrivite pentru depăşirea actualei crize”.

„Apreciem că Ludovic Orban, în calitate de preşedinte ales al Partidului Naţional Liberal pentru un nou mandat, este singura persoană capabilă să ofere soluţiile potrivite pentru depăşirea actualei crize cu care se confruntă România. Preşedintele Partidului Naţional Liberal este cel îndreptăţit să asigure conducerea Guvernului în calitate de prim-ministru. Pledăm răspicat pentru refacerea unităţii Partidului Naţional Liberal şi suntem pe deplin conştienţi că singurul care poate garanta coeziunea partidului este Ludovic Orban”, au transmis semnatarii documentului. 

Parlamentarii motivează faptul că Ludovic Obran este cel care poate reface majoritatea parlamentară „Avem deplina convingere că Ludovic Orban este cel care poate reface majoritatea parlamentară, respectând votul exprimat la alegerile parlamentare, pentru a relansa guvernarea şi pentru a menţine Partidul Naţional Liberal ca principal partid de guvernământ, astfel încât să aibă forţa de a pune în aplicare planul pentru dezvoltarea şi modernizarea României”, au mai explicat parlamentarii, conform apelului lansat. 

Potrivit sursei citate, apelul ce se adresează „către liderii partidelor politice şi toţi actorii instituţionali este acela de a acţiona în cel mai scurt timp, cu responsabilitate, pentru depăşirea crizei politice în care ne aflăm, prin refacerea coaliţiei de guvernare între PNL, USR-PLUS şi UDMR, cu sprijinul grupului minorităţilor naţionale. Solicităm o colaborare guvernamentală corectă, având la bază programul de guvernare agreat, şi concentrarea tuturor eforturilor politice doar asupra elementelor care ne unesc pentru a putea oferi României rezultatele unui act de guvernare eficient, consistent, concentrat asupra problemelor reale ale cetăţenilor”. 

Semnatarii reping orice fel de colaborare cu PSD, argumentând că „această alternativă presupune că Partidul Naţional Liberal se va face prizonierul PSD”. 

    

Criza guvernamentală a luat amploare după ce miniştri USR PLUS au demisionat din Guvern. Partidul doreşte înlăturarea premierului Cîţu din fruntea Executivului pentru a reveni la Guvernare. 

În ceea ce priveşte negocierile cu USR PLUS înainte de propunerile pentru noi miniştri, Florin Cîţu aşteaptă un semn din partea USR PLUS, însă pentru reluarea discuţiilor le solicită retragerea moţiunii de cenzură pe care formaţiunea a depus-o în Parlament alături de AUR. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite