Mai are guvernul Grindeanu viitor?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt mult prea numeroase indiciile care probează faptul că ruptura intervenită între premierul Sorin Grindeanu şi preşedintele PSD, dl. Liviu Dragnea, nu reprezintă doar o glumă, o aşa zisă ori cvasi-inventată ştire „pe surse” sau un „fake news” de-a dreptul.

Chiar dacă mai-marele PSD, Daddy Dragnea, a adoptat morga înţeleptului care vrea să amâne deznodământul ori să calmeze lucrurile, care îşi declară iubirea pentru actualul prim-ministru, o dragoste ce nu mă îndoiesc că e la fel de sinceră precum prietenia nutrită odinioară pentru Victor Ponta, clamată la orice scară de bloc şi în faţa oricărui microfon şi destinată unui final asemănător, devine tot mai limpede pentru oricine că dl. Grindeanu nu mai este ceea ce se cheamă o persoană agreată în Bulevardul Kiseleff.

Iată, Daddy Dragnea a aprobat fără rezerve ieşirea de duminică seara de la Antena 3 a d-nei Gabriela Firea. Ca şi criticile formulate de dumneaei la adresa unor membri ai guvernului condus de dl. Grindeanu, invocând dreptul la liberă exprimare al oricărui membru PSD, inclusiv al celor din conducerea partidului. Admonestând însă cu falsă blândeţe replica dată pe Facebook de prim-ministru primăriţei generale a Capitalei. Un semn că, precum în romanele lui Orwell, şi în PSD unii sunt mai egali decât alţii, iar dreptul la liberă exprimare este partinic împărţit, ierarhizat şi administrat de primul pesedist al ţării. Unicul care ar fi îndreptăţit să evalueze pe oricine şi orice, după cum ne-a încredinţat în repetate rânduri însăşi d-na Firea. Care a recidivat joi, atacându-l iarăşi pe Grindeanu. Poate şi pentru a-şi ascunde astfel realizările zero de la Primăria Capitalei.

Alţi şi alţi membri cu funcţie mai mare sau mai mică în principalul partid de guvernământ al ţării, cu tovarăşul Bădălău în frunte, cu Codrin Ştefănescu în arriere-gardă, au ieşit mai apoi pe televiziunile prietene, formulând critici fie la adresa prim-ministrului, fie a altor membri, pare-se, tot mai dezagreaţi ai echipei acestuia. Însuşi dl. Liviu Dragnea l-a criticat miercuri la scenă deschisă pe ministrul Finanţelor, dl. Viorel Ştefan. Şi a făcut-o chiar de la tribuna Parlamentului. Vina acestuia fiind că ar fi preferat o vizită în capitala Franţei susţinerii finale a Legii unice a salarizării. De o mică admonestare prezidenţială a avut parte însuşi prim-ministrul.

La bursa zvonurilor circulă deja numele posibililor înlocuitori ai d-lui Grindeanu, feluriţi ostaşi credincioşi ai partidului încredinţându-ne că PSD are un suficient rezervor de cadre spre a pune la dispoziţia ţării cel puţin încă alte trei guverne. Singurul lucru care îi împiedică pe mai marii PSD să treacă la acţiuni ceva mai ferme, mergând până la forţarea demisiei premierului, fiind, pare-se, teama de surprizele ce ar putea să vină din partea Cotroceniului. Care nu pot să se rezume decât la amânări strategice, dată fiind larga majoritate de care se bucură pe mai departe în Legislativ coaliţia PSD-ALDE.

Cu toate acestea, nu se poate să nu te întrebi cum se va desfăşura pe mai departe activitatea unui guvern care are în frunte un prim-ministru ce nu se mai bucură de prea mult sprijin politic şi care zilnic trebuie să facă faţă la şicane.

Nu a prea dat dovadă de eficienţă nici până acum actualul Executiv al ţării, mai degrabă mimând actul de guvernare. Cum o va face de acum înainte?

Este oare în folosul ţării să fie condusă de un Executiv tot mai lipsit de vlagă, tot mai sfâşiat de disensiuni, mai şicanat, mai pus la colţ, mai urecheat în văzul lumii atât de Dragnea cât şi de Tăriceanu, corifeii politici ai guvernării, sau ar fi preferabilă o resetare drastică a actului de guvernare, prin drastice schimbări de personal la vârf? În pofida faptului că de la alianţa PSD-ALDE nu ne prea putem aştepta la cine ştie ce minuni.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite