MAE ungar, tot un fel de Jobbik

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Externe de la Budapesta a luat-o pe urmele partidului Jobbik, propagând o stare conflictuală cu diplomaţia românească de dragul de a da apă la moară extremiştilor maghiari. Deşi Guvernul de la Budapesta a părut a nu susţine atitudinea provocatoare a partidului Jobbik, prin reacţiile ulterioare acesta dă dovadă de aceeaşi aversiune faţă de România ca şi Vona Gabor.

FIDESZ, partidul aflat la guvernare în Ungaria, este doar un Jobbik mascat, care nu-şi permite să exprime public cu aceeaşi ardoare revizionismul şi tendinţele expansioniste. Acţiunile sale sunt însă de acelaşi calibru extremist ca şi demersurile partidului neo-nazist Jobbik. Negarea Trianonului şi acordarea cetăţeniei maghiare etnicilor din afara Ungariei sunt arme folosite de Guvernul de la Budapesta în lupta electorală şi în desfăşurarea acţiunilor de intervenţie în politica statelor vecine.

FIDESZ şi Jobbik au votat împreună în Parlament măsurile de promovare a expansionismului maghiar în afara graniţelor Ungariei, aşa încât cele două formaţiuni sunt, de fapt, tovarăşe de drum pe voluta extremismului.

Reacţiile arţăgoase ale MAE ungar au dezvăluit că Guvernul de la Budapesta se află în aceeaşi poziţie revanşardă faţă de România ca şi partidul Jobbik, iar fentele diplomatice nu mai reuşesc să ascundă acest lucru. De altfel, temerile vizavi de pericolul extremist de la Budapesta, existente la nivel european, nu se referă doar la Jobbik, ci şi la acţiunile Guvernului condus de Viktor Orban. FIDESZ şi Jobbik au votat împreună în Parlament măsurile de promovare a expansionismului maghiar în afara graniţelor Ungariei, aşa încât cele două formaţiuni sunt, de fapt, tovarăşe de drum pe voluta extremismului.

De aceea MAE ungar a refuzat să se dezică în mod clar de declaraţiile lui Vona Gabor referitoare la un conflict cu România, pentru că puterea de la Budapesta împărtăşeşte opţiunile belicoase ale partidului Jobbik, doar că le ascunde în spatele unor exprimări alambicate, care acum nu mai păcălesc pe nimeni. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite