MAE: Continuăm să susţinem cu fermitate suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Aurescu/ facebook MAE
Bogdan Aurescu/ facebook MAE

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că susţine ferm suveranitate şi integritatea teritorială a Ucrainei, iar anexarea Crimeei este o încalcare a dreptului internaţional.

„Continuăm să susţinem cu fermitate suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei. Anexarea Crimeei este o încălcare a dreptului internaţional”, arată un mesaj de vineri pe contul de Twitter al MAE. 

Ministerul a alăturat postării mesajul Înaltului reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, la şapte ani de la anexarea Crimeei de către Federaţia Rusă.

„După şapte ani de la anexarea ilegală şi violentă a Republicii Autonome Crimeea şi a Sevastopolului de către Federaţia Rusă, Uniunea Europeană rămâne neclintită în ceea ce priveşte angajamentul său faţă de suveranitatea Ucrainei şi integritatea teritorială a acestei ţări în interiorul graniţelor sale recunoscute internaţional”, potrivit mesajului Înaltului reprezentat al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate.

UE subliniază că nu recunoaşte anexarea Crimeei şi Sevastopolului şi condamnă în continuare încălcarea dreptului internaţional.

În acest context, UE reiterează că nu recunoaşte anexarea Crimeei şi Sevastopolului şi "continuă să condamne încălcarea dreptului internaţional".

În Ucraina este comemorată pe 26 februarie anexarea ilegală a Crimeei şi Sevastopolului, conform sursei citate. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite