UPDATE Mădălin Voicu nu poate fi arestat. Deputaţii au respins solicitarea DNA. Votul pentru Nicolae Păun va fi reluat mâine. Dragnea: A existat o simpatie pentru Mădălin Voicu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camera Deputaţilor a votat, miercuri, solicitarea procurorilor DNA de ridicare a imunităţii pentru Mădălin Voicu, deputat PSD, şi Nicolae Păun, deputat Partida Romilor. În timp ce Voicu a fost salvat de arest, pentru Păun s-a realizat o majoritate care a încuviinţat cererea DNA pentru reţiner, însă când a avut loc votul pentru arestare, s-a constat lipsa cvorumului.

UPDATE Nicolae Păun a scăpat de arestare, însă doar pe moment. Mai mulţi deputaţi au plecat fără să voteze solicitarea DNA, astfel încât şedinţa a fost suspendată din lipsă de cvorum. Votul va fi reluat, probabil, mâine. 

UPDATE Deputaţii au aprobat solicitarea DNA de reţinere a deputatului Partidei Romilor Nicolae Păun. Decizia a fost luată cu 128 voturi "pentru", 78 "împotrivă" şi 20 de voturi au fost anulate. 

UPDATE Liviu Dragnea, după ce Mădălin Voicu a fost salvat: Unii colegi au votat pentru, alţii împotrivă. De la toate partidele s-a votat şi pentru, şi împotrivă. A existat o oarecare simpatie faţă de Mădălin Voicu. 

UPDATE Deputaţii au respins şi cererea de arestare pentru Mădălin Voicu: 158 „împotrivă“, 103 „pentru“.

UPDATE Deputaţii au rspins cererea de reţinere pentru Mădălin Voicu: 170 împotrivă şi doar 116 pentru. Urmează votul pentru arestare. 

UPDATE Fostul premier Victor Ponta, prezent la votul din Camera Deputaţilor, nu a votat cu bilele la vedere, deşi, ieri, aşa anunţa. 

UPDATE Au fost aduse urnele şi începe votul privind solicitarea de reţinere a lui Mădălin Voicu 

UPDATE Nicolae Păun nu este sală pentru a lua cuvântul, ceea ce înseamnă că nu poate fi exprimată şi poziţia sa. Acest lucru nu afectează întreaga procedură.

UPDATE Vasile Varga, reprezentantul Comisiei juridice, citeşte solicitarea DNA pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării lui Nicolae Păun.

UPDATE Mădălin Voicu, deputat PNL: „De obicei, vorbesc liber, dar mi-am notat câteva lucruri pe care vreau să le prezint. Trafic de influenţă: dragi colegi, nu cred că cineva mă poate bănui de trafic de influenţă din moment ce am atâtea cunoştinţe, indiferent de partide, guverne, miniştri. Nici domnul Păun nu s-a r fi gândit să mă atragă, ştiindu-mă cum sunt eu construit. I-am dat domnului Teodorovici un telefon pentru a-l primi pe domnul Păun. Atât. Eu nu am nicio legătură cu aceste proiecte.  Nu sunt implicat şi nu am niciun fel de beneficiu sau amănunte despre aceste proiecte. Am văzut ştiri care ar reflecta o minciună abominabilă. 

Domnilor, mi se pare o jignire adusă Justiţiei care nu a consemnat aşa ceva şi nu cred că aş fi putut face eu aşa ceva, faţă de o etnie pe care o păstoresc din anii 90. Nu am afaceri, nu am conturi în bancă, nu am nici internet. Poate intru acolo doar pentru muzică. Eu înţeleg că la punctul spălare de bani, dacă ai bani, îi speli, dacă nu, nu-i speli. Eu nu am câştigat niciun ban decât pe stat de plată. Cu fluturaş. 

Activităţile mele artistice sunt cunoscute şi recunoscute. În calitate de membru fondator al Partidei Romilor nu am avut cunoştinţă de bani care nu sunt fiscalizaţi. Eu am un salariu la Partida Romilor doar pe drepturi de autor. Eu scriu”, a afirmat Voicu

„Dacă mă dă nevasta afară din casă, îmi pun un cort în curtea Parlamentului“

Acesta a vorbit şi despre acuzaţia de fals în declaraţii, prezentând situaţia într-un discurs nonconformist. „Fals în declaraţii: asta e cea mai tare. Declaraţiile mele se referă, de 20 de ani de când sunt demnitar, doar la salariul de la Camera Deputaţilor şi banii de la Partida Romilor. Pe mine dacă mă dă nevasta afară din casă îmi pun un cort în curtea Parlamentului. Nu am proprietăţi.

Eu sunt obişnuit cu filaj, urmăriri, încă din anii 60. Eu nu am nimic de ascuns. Vorbesc liber la telefon. Refuz să cred că cineva mă crede vinovat. Refuz să cred că poate fi şi o amprentă discriminatorie, rasială. Refuz să cred că e normal să reţii şi să arestezi un om care nu are un verdict al unei instanţe. E inuman. Nu mi-e frică de nimic. Sunt în putere. Nu cred că sunt într-o tragedie homeriană. Eu nu ştiu de ce am eu soarta aceasta. De aceea, vreau să mă duc la orice instanţă care să analizeze şi să vadă dacă îmi găseşte vreo culpă. Vă rog să nu încuviinţaţi reţinerea şi arestarea mea. Ar fi umilitor. Accept orice verdict în ceea ce mă priveşte. Sunt un om curat“, a mai spus Voicu

UPDATE Reprezentantul Comisiei juridice, Vasile Varga, a citit solicitarea DNA pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării lui Mădălin Voicu, precum şi raportul comisiei.

UPDATE Deputatul Mădălin Voicu a ajuns la Parlament. Acesta se află de câteva zeci de minute la intrarea în plen unde a stat de vorbă cu mai mulţi colegi. Voicu, un politician care stă de vorbă cu jurnaliştii des, a preferat să nu dea declaraţii în faţa camerelor.

După ce a mers la dezbaterea de la Senat, Liviu Dragnea a venit la biroul lui Valeriu Zgonea de la Camera Deputaţilor. Dragnea nu s-a oprit să stea de vorbă cu Voicu, cu toate că era în drumul său, la intrarea în plen. 


  

Deputaţii vor dezbate cazurile celor doi colegi începând cu ora 12.00, urmând ca de la ora 14.00 să aibă loc voturile finale în ceea ce priveşte solicitările DNA pentru reţinerea şi arestarea lui Păun şi Voicu.

omisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat, luni, favorabil solicitarea DNA de reţinere şi arestare a deputatului Nicolae Păun, acuzat de trafic de influenţă, fals în declaraţii, deturnare de fonduri şi spălare de bani în acelaşi dosar în care este cercetat şi Mădălin Voicu.

Pentru reţinerea deputatului minorităţilor au votat 13 membri ai Comisiei juridice, doi au votat "împotrivă", iar 3 s-au abţinut. Şi pentru arestarea au fost 13 voturi "pentru", două "împotrivă" şi trei abţineri.

Potrivit unei interceptări din dosar, Păun spunea că îi va da două cuţite în gât procurorului care face cazul.

Mădălin Voicu: Bine, băi, dar ce avem noi de ascuns? Am făcut ceva?

Nicolae Păun: Nu avem nimic de ascuns ...[foloseşte cuvinte obscene-n.n]...Auzi, măi? Fac câţiva ani de viaţă, de pârnaie, da’ să moară copiii mei, când ies afară, dacă nu, dau două cuţite în gât la procurori şi mă p.. pe ei…….

Nicolae Păun: Bă, auzi? Tu n-ai trăit în anii 60, Mădă, cum eşti acum. Când ţi-am spus eu din primăvară: mă, vezi că ăştia sunt pe noi.

Mădălin Voicu: Bine, bă, şi ce să ne facă? Eu nu am afaceri, n-am combinaţii, n-am şmecherii………

Nicolae Păun: Păi pe tine nu, dar pe mine mă face!

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite