Macovei, despre discursul lui Iohannis de la CSM: „Seamănă cu ce spune PSD despre politicienii anchetaţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Monica Macovei a comentat, marţi, la B1 TV, declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, de la şedinţa CSM, referitoare la ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

„Sunt surprinsă de aceste declaraţii şi deja am întrebări despre cum vede Iohannis mersul justiţiei de acum înainte. Sunt declaraţii care seamănă cu ce spune PSD despre politicienii care sunt anchetaţi. Justiţia e una dintre puterile de stat, iar acest lucru traduc cu a lăsa mai moale anchetele în cazul celorlalte două puteri: Guvernul şi Parlamentul, deci miniştri şi parlamentari“, a spus Macovei.

În ce priveşte declaraţia preşedintelui referitoare la scurgerile de informaţii din dosare, către jurnalişti, ea a spus că presa este obligată să informeze publicul cu privire la politicienii anchetaţi.

„Parcă îi aud pe toţi politicienii cercetaţi, în primul rând e firesc ca oamenii să ştie ce se întâmplă la nivelul clasei politice. Eu nu o numesc scurgere de informaţii, ci informarea publicului de către presă. Sunt dosare importante cu politicieni despre care sigur publicul vrea să ştie“, a mai spus ea.

Citeşte şi:

Klaus Iohannis, primele meciuri în deplasare

CALENDAR Preşedintele Klaus Iohannis are programată, în această lună, o vizită-simbol în Republica Moldova, iar în prima parte a anului va mai fi primit de preşedintele Franţei şi de cancelarul Germaniei.

Marius Tudose este noul preşedinte al CSM. Klaus Iohannis: „Nu vă lăsaţi pradă influenţelor politice”

Judecătorul Marius Tudose este noul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), iar pentru funcţia de vicepreşedinte a fost ales procurorul Bogdan Gabor. Preşedintele României, Klaus Iohannis, a participat la şedinţa de astăzi. „Nu vă lăsaţi intimidaţi, nu vă lăsaţi pradă influenţelor politice sau ameninţărilor“, le-a spus şeful statului membrilor CSM.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite