Macovei ceartă Opoziţia pentru lipsa de reacţie vizavi de mutilarea Codului Penal: „Cât timp tace, Ponta şi PSD vor sufoca Parlamentul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Macovei FOTO Eduard Enea
Monica Macovei FOTO Eduard Enea

Europarlamentarul Monica Macovei a criticat marţi lipsa de reacţie a Opoziţiei faţă de tentativele PSD de modificare a Codului Penal, respectiv a Codului de procedură penală.

„Cât timp opoziţia tace şi se bazează doar pe vigilenţa presei şi a societăţii civile, Ponta şi PSD vor sufoca Parlamentul cu iniţiative de demolare a instituţiilor anticorupţie şi a statului de drept. Tăcerea opoziţiei va spori elanul “grupului infracţional organizat” numit PSD“, arată Macovei pe contul său de Facebook.

„Îi solicit preşedintelui Comisiei Juridice a Senatului, Cătălin Boboc, membru PNL, şi tuturor politicienilor opoziţiei din Comisie să spună public, astăzi, dacă sunt de acord cu iniţiativa PSD de a îngreuna anchetele penale şi de a-i intimida pe procurori. Demersurile tot mai dese ale PSD de a bloca justiţia trebuie să primească un răspuns ferm şi prompt, în niciun caz nu trebuie tolerate sau aprobate tacit.

Ponta şi PSD sapă constant şi tot mai adânc la temelia justiţiei, singurul lor obiectiv fiind să poată fura în linişte şi să îşi creeze reţele paralele de informaţii şi protecţie. Reacţia lui Ponta faţă de cazul primarului Nichita de la Iaşi dovedeşte că politicienii PSD nu sunt doar “fraţi” cu corupţia, ci şi folosesc instituţiile statului în scop personal“, a mai scris Macovei.

Citeşte şi:

Cine se află în spatele atacului PSD la Codul Penal. Finul lui Ponta: „Mă nenorocesc, mă fac penal... Eu voiam doar o dezbatere“

Zece parlamentari, dintre care patru cu probleme penale, au depus la Parlament un proiect de modificare a Codului de procedură penală astfel încât să facă imposibilă arestarea preventivă, dar şi să pună piedici în calea anchetelor. Iniţiatorul proiectului, deputatul Marius Manolache, finul lui Victor Ponta susţine că a fost atacat pe nedrept şi că modificările nu au nicio legătură cu dosarul Realitatea Media în care este pus sub urmărire penală.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite