Macovei spune că Ponta ar trebui să-şi dea demisia: Nu s-a dezis niciodată de declaraţiile antiamericane ale liderilor USL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Vicepreşedintele PDL, Monica Macovei, scrie pe blogul personal că premierul Victor Ponta ar trebui să demisioneze, întrucât nu s-a dezis niciodată de declaraţiile antiamericane ale liderilor USL, pe care, implicit, şi le-a însuşit.

„Ponta nu s-a dezis niciodată de declaraţiile anti-americane ale liderilor USL, ceea ce înseamna ca si le-a însuşit. Ponta însuşi trebuie să demisioneze din fruntea acestui Guvern, în care încă activează trei demnitari incompatibili prin deciziile ANI. Odată cu propria demisie, din minima decenţă faţă de cei care au contribuit la democratizarea României, Ponta trebuie să condamne  public afirmaţiile liderilor  USL care vor să scoata România de pe traiectoria Vest şi să o pună pe traiectoria Est, acesta fiind cel mai mare pericol pentru ţară“, explică Macovei pe blog.

Potrivit Monicăi Macovei, demiterea lui Dan Mihalache (n.r. – din cauza declaraţiilor antiamericane) nu poate să-l scape pe Victor Ponta de responsabilitatea de a nu proteja politicieni incompatibili şi iresponsabili. Declaraţiile antiamericane ale lui Dan Mihalache sunt catalogate de  Macovei drept iresponsabile şi dispreţuitoare faţă de lege.

„Dan Mihalache alege să pună în pericol chiar şi aspecte privind siguranţa naţională, numai pentru că politicienii corupţi sau găsiţi incompatibili de ANI din jurul lui Ponta să nu poată fi făcuţi responsabili în faţa legii la fel ca orice alt cetăţean“, mai spune Macovei.

Pe 13 noiembrie, secretarul general-adjunct de Guvernului, Dan Mihalache, a fost demisde premierul Ponta. În locul său a fost numită Andreea Lambru, secretar general adjunct al PNL.

Dan Mihalache, alături de alţi trei miniştri, Liviu Pop, Oviciu Silaghi, Eduard Hellvig,  a fost acuzat de ANI de incompatibilitate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite