Macovei îl contrazice pe Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eurodeputata Monica Macovei
Eurodeputata Monica Macovei

Eurodeputatul PDL Monica Macovei se opune în continuare proiectului Roşia Montană pe motiv că acesta este păgubos pentru România. Fostul ministru al Justiţiei îl contrazice astfel pe şeful statului care pleda recent pentru demararea proiectului şi spune că îşi va susţine punctul de vedere în faţa colegilor democrat-liberali.

"Nu cred că este un proiect util României. Este unul care aduce numai pagubă în toate domeniile! Trebuie să se calculeze efectiv în costuri, în bani costurile de mediu, riscul de accidente, cu costurile asupra sănătăţii şi mediului şi comparativ cu cât ne-ar aduce apropo de discuţiile cu rezerva de aur", a comentat eurodeputatul, citat de RFI.

"E foarte important, trebuie să vedem licenţa de exploatare dată acum mulţi ani şi toate documentele trebuie desecretizate, pentru a se face o dezbatere reală", a adăugat ea.
La sfârşitul lunii august, preşedintele Traian Băsescu declara că proiectul Roşia Montană trebuie să înceapă, principalul argument invocate de şeful statului fiind acela că românia are nevoie de aur pentru a "alimenta" rezervele Băncii Naţionale, care trebuie să ajungă la 200 de tone.

Motiv de acuzaţii politice

Tot atunci şeful statului a făcut o vizită la Roşa Montană . "Aurul de la Roşia Montană stă neexploatat din cauză că politicienii sunt laşi şi nu vor să aibă dureri de cap", a declarat preşedintele. "Aurul este important, dar locurile de muncă pe care le-ar crea sunt în sine o mină de aur", a mai susţint Băsescu.

Dezbaterile politizate din jurul acestui proiect au condus şi la un schimb de acuzaţii între Traian Băsescu şi PSD, preşedintele sugerând că Mircea Geoană, contracandidatul său din alegerile prezidenţiale din 2009, ar fi fost susţinut financiar în campanie de Gabriel Resources, compania minieră implicată la Roşia Montană.

"Domnul Băsescu, care are metodele securistice obişnuite, poate să verifice şi să ne spună şi nouă. Eu am cerut un lucru care cred că este de foarte mult bun simţ, ca Gabriel Resources să spună toţi politicienii pe care i-a sprijinit. Sunt convins că sunt şi de prin PSD şi eu nu ştiu, sunt convins că sunt şi de la PNL, sunt convins că Băsescu şi cu Roberta Anastase au beneficiat", replica Ponta.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite