Macovei îi cere lui Schulz să-şi dea demisia din PE. „A ignorat cererea DNA de ridicare a imunităţii lui Silaghi“

Macovei îi cere lui Schulz să-şi dea demisia din PE. „A ignorat cererea DNA de ridicare a imunităţii lui Silaghi“

Monica Macovei

Europarlamentarul PDL, Monica Macovei, îi cere lui Martin Schulz să demisioneze din Parlamentul European, acuzându-l că a blocat cererea DNA de ridicare a imunităţii fostului europarlamentar român Ovidiu Silaghi, suspectat de fapte de corupţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Schulz şi-a încălcat atribuţiile de preşedinte al PE prin blocarea cererii procurorilor români. Îi cer lui Martin Schulz să demisioneze din funcţia de preşedinte al Grupului Socialiştilor şi Democraţilor (S&D).Cer Grupului Grupul Socialiştilor şi Democratilor din Parlamentul European să îl excludă pe Martin Schulz.Îi cer lui Martin Schulz să demisioneze din Parlamentul European“, a scris Monica Macovei pe blogul personal.
 
Macovei susţine că, până în 19 iunie, când Schulz şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al PE, acesta nu a anunţat în Plen primirea cererii DNA de ridicare a imunităţii de deputat a lui Ovidiu Silaghi şi trimiterea acesteia la Comisia pentru afaceri juridice (JURI). În plus, Schulz nici nu a trimis cererea la Comisia pentru Afaceri Juridice a PE. „Martin Schulz era obligat să transmită Comisiei JURI «orice cerere adresată Preşedintelui de către o autoritate competentă a unui stat membru în vederea ridicării imunităţii unui deputat», potrivit articolului 7 al Regulamentului de procedură al PE“, citează Macovei din regulamentul PE.
 
Pe 4 septembrie 2013, Ovidiu Silaghi a devenit membru al PE din partea PNL. Cu puţin timp înainte, Parlamentul României a primit o cerere de ridicare a imunităţii lui Silaghi, dar nu a decis asupra acestei cereri, pentru că Ovidiu Silaghi a demisionat imediat şi a fost trimis de PNL în Parlamentul European. Cu noul mandat de europarlamentar, Ovidiu Silaghi a primit, de asemenea, o nouă imunitate, pe care doar PE i-o putea ridica.
 
Pe 13 decembrie 2013, Parlamentul European a primit o solicitare din partea DNA să îi fie ridicată imunitatea lui Ovidiu Silaghi.
 
„În timp ce ancheta DNA a fost blocată în Parlamentul European, Ovidiu Silaghi a candidat şi a dobandit o nouă imunitate, în Parlamentul României. Şi încă ceva: Ovidiu Silaghi a candidat pentru Parlamentul României din partea socialiştilor, a Partidului Social Democrat, în care a intrat după ce şi-a dat demisia din Partidul Naţional Liberal chiar la începutul campaniei electorale din România. Las opinia publică să decidă dacă traseismul lui Silaghi de la liberali la socialişti a avut vreo legatură cu “ţinerea la sertar” de către socialistul Martin Schulz a cererii DNA de ridicare a imunităţii pentru fapte de corupţie şi blocarea anchetei în România, pentru acuzatii de corupţie, a lui Ovidiu Silaghi“, a conchis Monica Macovei.
 
Citeşte şi:
 
 
Fostul ministru liberal al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a câştigat alegerile parţiale din Colegiul 2 Satu Mare, cu 35,96%. Acest scor i-a asigurat un loc nou în Camera Deputaţilor, abandonat tot de el în urmă cu câteva luni.
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările