Macovei a bătut palma cu „Buldogul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Macovei FOTO Arhiva Adevărul
Monica Macovei FOTO Arhiva Adevărul

Democrat-liberalii şi-au stabilit lista cu candidaţi eligibili pentru alegerile europarlamentare din primăvara anului viitor, chiar dacă Vasile Blaga a anunţat, precaut, că decizia finală va fi luată abia în toamnă.

„Avem, deocamdată, înregistrate cereri la organizaţii. Ele vor fi analizate pe parcursul toamnei şi, ţinând cont şi de implicarea fiecăruia în activitatea partidului, vom stabili forma finală a listelor“, a declarat liderul PDL. 

Marea surpriză a democrat-liberalilor este candidatura Monicăi Macovei. Deşi a fost în conflict deschis cu Vasile Blaga şi a susţinut-o pe Elena Udrea pentru şefia partidului, Macovei a bătut palma cu „Buldogul“ şi va primi al treilea loc pe listele PDL pentru europarlamentare, poziţie ce îi asigură un nou mandat la Bruxelles.

 „Doamna Macovei şi-a depus cererea de intenţie la organizaţia de Bucureşti ca să candideze din partea PDL, desigur“, s-a rezumat să declare Vasile Blaga. După ce s-a remarcat prin discursul acid la adresa echipei lui Vasile Blaga, Monica Macovei nu a mai comentat deciziile partidului, după negocierile cu preşedintele PDL, nici măcar când s-a votat suspendarea pentru şase luni a lui Cristian Preda, susţinător al moţiunii Macovei la Congresul din primăvară al formaţiunii.

STOLOJAN, CAP DE LISTĂ

Conform unor surse din conducerea PDL, democrat-liberalii vizează un procent de aproximativ 18% la alegerile din primăvara lui 2014, scor ce le-ar asigura şase mandate eligibile de eurodeputaţi. Primul pe listă rămâne actualul lider al europarlamentarilor PDL, Teodor Stolojan, care a anunţat, deschis, că este interesat de un nou mandat. 

„Eu voi dori să-mi duc mai departe mandatul la Parlamentul European“, spunea Stolojan în primăvară. Locul secund pe listele PDL va fi ocupat de un alt europarlamentar, Traian Radu Ungureanu, frenetic susţinător al lui Vasile Blaga. Fostul jurnalist s-a desprins de grupul „intelectualilor“ cu scopul de a mai obţine un loc eligibil pentru Bruxelles, potrivit acuzaţiilor lansate în primăvară de Cristian Preda. 

Poziţia a patra pe listă i-a fost oferită lui Marian Jean Marinescu, eurodeputat PDL şi lider al organizaţiei Dolj, în timp ce ultima poziţie care aduce un loc fără emoţii în Parlamentul Eurtopean este ocupată de Rareş Niculescu, şi el eurodeputat. Ultimul loc eligibil a fost păstrat pentru Sulfina Barbu, fost ministru al Muncii, care nu s-a decis încă dacă va intra în cursa pentru Bruxelles. 

Marele perdant al luptei pentru Bruxelles rămâne Cristian Preda, care a fost exclus pentru şase luni din partid şi nu va mai prinde un loc eligibil pe listele democrat-liberalilor, deşi a arătat în mai multe rânduri că îşi doreşte să-şi continue cariera politică europeană. Mai mult, Preda şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Bruxelles în aceeaşi zi cu Monica Macovei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite