Macovei: Baroul Bucureşti discută azi cererea mea de excludere a lui Ponta din avocatură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Monica Macovei a anunţat, pe Facebook, că Baroul Bucureşti discută astăzi solicitarea sa de excludere a lui Victor Ponta din avocatură.

„La insistenţele Asociaţiei M10, Baroul Bucureşti ne-a comunicat că discută astăzi, 27 ianuarie, din nou, solicitarea mea de excludere a lui Victor Ponta din avocatură, având în vedere că acesta nu îndeplineşte condiţiile legale pentru a exercita profesia de avocat, pe care a dobândit-o fără examen, ca titular al diplomei de doctor în drept“,a  arătat Macovei, pe Facebook.

Ea a arătat că  a trimis solicitarea către Baroul Bucureşti la 13 ianuarie, iar forul i-a răspuns că va rediscuta cazul marţi, 27 ianuarie.

„Din punctul meu de vedere, situaţia este foarte clară. Victor Ponta a notificat în scris, pe 16 decembrie 2014, Rectoratul Universităţii Bucureşti că renunţă la titlul de doctor în drept acordat în 2003. Decizia lui Victor Ponta de a renunţa la titlul de doctor în drept anulează pe cale de consecinţă şi Decizia nr. 644 din 07.01.2005 a Baroului Bucureşti, de primire în profesia de avocat cu scutire de examen, pentru că era doctor în drept“,  a mai spus Monica Macovei.

Citeşte şi:

Halucinant. Cum justifică Guvernul Ponta, oficial, ordonanţa plagiatorilor: în niciun fel

Nota de fundamentare a ordonanţei care permite renunţarea la titlurile ştiinţifice, publicată azi pe site-ul Guvernului, nu conţine absolut nicio justificare privind raţiunile pentru care a fost adoptată această măsură, dar nici pentru graba de a o impune prin ordonanţă de urgenţă.

Victor Ponta susţine că şi-a scris singur teza de doctorat: Despre Curtea Penală Internaţională nu a mai scris nimeni. De ce l-a dat afară pe Geoană din PSD

Premierul Victor Ponta a acordat un interviu postului B1TV, care a fost difuzat sâmbătă seară, în emisiunea „Lumini şi umbre“. Premierul a susţinut că şi-a scris singur teza de doctorat, a povestit cum a izbucnit conflictul cu Mircea Geoană şi a dezvăluit că Monica Macovei ar fi contestat alegerile prezidenţiale dacă Guvernul, între cele două tururi de scrutin, ar fi deschis noi secţii de vot în diaspora prin ordonanţă de urgenţă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite