Macovei îl atacă pe seniorul Quintus: colaborarea cu Securitatea şi condamnaţii penal, „tradiţia“ PNL?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PDL Monica Macovei susţine, într-un articol publicat pe blogul personal, că liberalii trebuie să arate că sunt dispuşi să contruiască un proiect de dreapta puternic şi, prin urmare, să sprijine sistemul judiciar prin măsuri concrete.

„Domnul Mircea Ionescu Quintus spune că PNL nu renunţă la «tradiţie» şi «identitate», care sunt  «valori imuabile» ale partidului. Atacarea şi blocarea justiţiei, colaborarea cu Securitatea, membri condamnaţi penal menţinuţi in partid sunt cumva «»tradiţia ”,«identitatea»  şi valorile  «imuabile»  la care PNL nu renunţă? Deocamdată asta înseamnă pentru mulţi numele PNL“, declară Macovei.

În opinia sa, pentru ca proiectul dreptei unificate să fie credibil în faţa electoratului, liberalii trebuie să răspundă la trei întrebări , formulate de europarlamentarul PDL după cum urmează:

„1. Ii va exclude PNL din partid pe cei care au fost condamnaţi penal şi pe cei declaraţi colaboratori ai Securităţii?“ ;
„2. Va vota PNL în favoarea cererilor procurorilor de arestare preventivă, percheziţie sau urmărire penală a parlamentarilor? Ii va sancţiona pe cei care votează altfel?“ ;
„3. Va adopta PNL codul etic al PDL care prevede, de exemplu, excluderea din partid a celor condamnaţi penal şi a celor care au colaborat cu Securitatea?“.

În continuare, Macovei le transmite un mesaj ferm liberalilor: să îşi asume un angajament privind respectarea justiţiei.

„Eu ştiu că dreapta înseamnă respect faţă de lege şi justiţie; integritate şi etică in politică; anticorupţie pentru ca oamenii să nu mai fie umiliţi la ghişee şi pentru ca mediul de afaceri, competiţia corectă şi locurile de munca sa nu mai fie subminate de corupţie. Dreapta însemna şi adevăr, credinţă si căinţa când greşeşti. Mai înseamnă şi să iţi iubeşti tara mai mult decât pe tine.espre astea nu prea am auzit la PNL. Dar poate le spune tare, public şi clar, ca să auzim toţi. Pe baza unor astfel de principii, da, se poate face o dreaptă unită, credibilă şi puternică“, încheie Macovei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite