Macovei: Afirmaţiile lui Iohannis, Cioloş şi Tăriceanu în cazul Antena, dezastruoase pentru statul de drept

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Efectele afirmaţiilor şi acţiunilor preşedintelui, premierului şi şefului Senatului în cazul ANAF - Antena Group ar putea fi dezastruoase pentru statul de drept, susţine europarlamentarul Monica Macovei.

"Astăzi, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, omul de casă al PSD, vorbeşte şi el de o încălcare a dreptului de exprimare şi va face o verificare, inclusiv la ANAF, după ce însuşi preşedintele Iohannis a preluat minciuna angajaţilor condamnatului Voiculescu, că ar fi pusă în discuţie libertatea de exprimare. Sper însă că justiţia va fi puternică şi nu se va lăsa intimidată, că ANAF va începe să acţioneze ferm pentru recuperarea prejudiciilor şi a bunurilor confiscate în instanţă", afirmă Monica Macovei.

În acest caz, adaugă europarlamentarul, "ca cetăţeni, avem un rol important".

"Cât să mai acceptăm ca deputaţii să blocheze justiţia, doar pentru a-i scăpa de răspundere pe politicienii anchetaţi penal, cum au făcut ieri cu Mădălin Voicu, cercetat penal pentru trafic de influenţă, fals în declaraţii şi spălare de bani? Cât să mai acceptăm ca senatorii să ceară încălcarea legii, doar pentru a beneficia de imagine publică şi protecţie mediatică?", afirmă Macovei.

Ea consideră că "politicienii care sunt acum în Parlament nu se luptă pentru statul de drept, ci împotriva lui".

"Schimbarea clasei politice actuale prin vot rămâne singura opţiune pentru a scăpa de această ruşine", conchide Macovei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite