Macovei acuză PNL că l-a salvat pe Marius Isăila (PSD) de la arest preventiv. Haşotti: Nu face Macovei ordine în PNL

Macovei acuză PNL că l-a salvat pe Marius Isăila (PSD) de la arest preventiv. Haşotti: Nu face Macovei ordine în PNL

Europarlamentarul PDL Monica Macovei FOTO Mediafax

Europarlamentarul PDL Monica Macovei îi acuză pe liberali, actualii parteneri ai PDL, că au făcut front comun cu PSD pentru a vota împotriva arestării preventive a senatorului PSD Marius Isăilă. Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, i-a transmis lui Macovei că nu-l interesează ce spune aceasta şi că ea nu poate face ordine în PNL.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Votul din Senat pentru refuzarea arestării preventive a senatorului PSD Marius Isailă este un motiv de îngrijorare în privinţa seriozităţii şi onestităţii angajamentelor publice recente ale PNL că îşi va corecta comportamentul faţă de justiţie. Senatul a votat împotriva cererii DNA privind încuviinţarea arestării preventive a senatorului PSD Ovidiu Marius Isailă, inculpat pentru două infracţiuni de trafic de influenţă. Un simplu calcul matematic demonstrează că au fost cel puţin 20 de senatori liberali, din cei 30 prezenţi la vot, care au votat împotriva ridicării imunităţii parlamentare a senatorului PSD Isăilă. În spatele votului secret, frăţia PSD-PNL împotriva justiţiei funcţionează încă“, a scris Macovei, pe blog.

Fostul ministru îi solicită actualului lider al PNL, Klaus Iohannis, să ofere argumente în privinţa votului din Senat. „De aceea, îi solicit domnului Klaus Johannis, preşedinte interimar al PNL, să clarifice public votul senatorilor PNL în acest caz şi să-i sancţioneze pe cei care au votat împotriva justiţiei. Amintesc că într-un interviu publicat pe 3 iunie domnul Johannis a declarat că “e inadmisibil ca un om care a încălcat clar legea sau există indicii puternice că a făcut asta să nu poată fi anchetat”, fără însă a se referi la acest vot (aici)“, a mai spus Mcovei.

„Mai bine mă călugăresc“

În replică, liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, cei care au votat în cazul Isăilă, a reacţionat dur la comentariile Monicăi Macovei pe marginea acestui subiect. Hasotii i-a răspuns în patru puncte europarlamentarului PDL: „1. Nu mă interesează concluziile Monicăi Macovei. 2. Macovei nu o să facă ordine în PNL. 3. Nu sunt atât de lipsit de imaginaţie încât să mă intereseze măcar o silabă a doamnei Macovei. 3. Decât să ţin cont de ce spune doamna Macovei, mai bie mă călugăresc în Himalaya. Eu ţin cont de ce spune marea majoritate a PDL, nu de ce spune doamna Mcovei, a sunat reacţia lui Hasotti, pentru „Adevărul“.

Senatorii PNL prezenţi la vot au fost : Ardelean Ben Oni, Barbu Daniel, Barbu Tudor, Bodea Croistian Petru, Boeriu Valeriu, Burlea Marin, Campeanu Mariana, Cotescu Marin, Cristina Ioan, Dobra Dorin Mircea, Ehegartner Petru, Ghise Ioan, Grapă Sebastian, Grigoras Viorel, Ichim Paul, Iliescu Lucian, Luchian Ion, Miron Vasilica, Mora Akos Daniel, Motoc Octavian, Neagu Nicolae, Nicoara Marius Petre, Obreja Marius Lucian, Pasca Liviu Titus, Paran Dorin, Popa Ion, Popa Mihaela, Rosca Stanescu, Tudor Doina Anca, Zisu Ionut Elie.

Plenul Senatului a respins, luni, cu 104 voturi „împotrivă“ şi 15 voturi „pentru“, cererea Parchetului privind încuviinţarea arestării preventive a senatorului PSD Marius Isăilă.

Senatorul PSD Marius Isăilă a declarat, luni, în plenul Senatului, că soarta sa este în mâinile colegilor, că este nevinovat şi că oricare dintre senatori poate ajunge în aceeaşi situaţie.

"De votul dumneavoastră depinde nu numai evoluţia mea profesională, socială, ci şi posibilitatea de a sta alături de copiii mei şi de a-i creşte aşa cum am fost învăţat de familia mea, de către cei faţă de care îmi este ruşine, acum, că mă aflu în faţa dumneavoastră, adică de către părinţii mei, care m-au educat frumos", a spus senatorul PSD.

Citeşte şi:

Iohannis şi Blaga au discutat din nou la sediul PNL. Anterior, a avut loc o întâlnire Iohannis-Antonescu

Preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, şi preşedintele PDL, Vasile Blaga, au avut o nouă întâlnire, la sediul PNL din Bulevardul Kiseleff, unde s-a aflat şi fostul preşedinte PNL, Crin Antonescu.

Klaus Iohannis:  Nu am schelete în dulap. Dacă era ceva, cineva ar fi găsit acel schelet, pentru că dulapul a fost deschis în patru campanii

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, candidat cert la şefia PNL după retragerea lui Crin Antonescu,  a vorbit astăzi, la Adevărul Live, despre şansele pe care le are să ajungă alesul dreptei unite în cursa prezidenţială, dar şi despre proiectele pe care le are în vedere, în viitor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările