Lupul moralist. Orban a comentat chiolhanul PSD ţinut în pandemie: Ei ne ameninţau că nici nu votează prelungirea stării de alertă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a comentat incidentul în care a fost implicat Marcel Ciolacu şi alţi membri PSD, declarând că "au fost surprinşi aşa cum sunt, că ignoră normele de protecţie sanitară". Şi Orban a fost surprins fumând şi consumând băuturi alcoolice chiar în clădirea Guvernului.

”Vă aduc aminte că ei ne ameninţau că nici nu votează prelungirea Stării de Alertă! Când exista risc de creştere epidemiologică! De fapt, au fost surprinşi aşa cum sunt, că ignoră normele de protecţie sanitară. Regulile de protecţie sanitară sunt cea mai sigură metodă de a evita îmbolnăvitrea ca persoană căt şi a celor din jur. Dacă te îmbolnăveşti îi pui în pericol în primul rând pe cei apropiaţi. Este o chestiune de responsabilitate individuală”, a comentat Ludovic Orban incidentul de la Buzău. 

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a fost surprins sâmbătă seară stând la masă, alături de alţi lideri social-democraţi, la restaurantul pensiunii „Ţara Luanei” din Sărata Monteoru, judeţul Buzău, locul de baştină al liderului PSD. Informaţia a fost prezentată de televiziunea Realitatea Plus, care a precizat că în total la masă erau 11 persoane, care nu respectau absolut nicio regulă de distanţare socială. Lângă Marcel Ciolacu se afla fostul premier Mihai Tudose, unul dintre apropiaţii săi din partid. Pentru Tudose n-a funcţionat nici măcar lecţia personală: tatăl său a murit în vară din cauza infecţiei cu COVID-19.

Senatorul PSD Lucian Romaşcanu, prezeent şi el la pterecere, a venit cu o explicaţie hilară. „Am fost trei grupuri la trei mese. Poza este făcută când ne-am aşezat toţi la o masă. Am stat trei grupuri la trei mese. 30 de secunde, un minut, am alăturat mesele”, a spus Romaşcanu.

Autorul fotografiei a sunat la 112. Lucian Romaşcanu a spus că echipajul de poliţie chemat la restaurant nu a constatat o neregulă, drept urmare nu a aplicat nicio sancţiune. A doua zi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, a anunţat că toate persoanele prezente la petrecerea PSD din Buzău au fost identificate şi au primit amenzi în valoare totală de 21.000 de lei. Motivul: nespectarea normelor în vigoare privind prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV 2, fiindcă au fost mai multe de 6 persoane la o masă.

În replică, Marcel Ciolacu a acuzat Poliţia că e la cheremul Guvernului. „Orban şi ai săi folosesc Poliţia Română în scopuri politice. Este o ruşine! Asta arată cât de disperaţi sunt şi cât de jos au ajuns! Nu am văzut nicio conferinţă de presă a Poliţiei atunci când Orban şi miniştrii săi beau şi chefuiau la guvern în timp ce românii erau închişi în case. Nici când liderii PNL făceau paranghelii şi reuniuni politice cu sute de persoane”, a scris Marcel Ciolacu duminică pe Facebook.

Liderul PSD a prezentat şi versiunea sa despre evenimentul din Buzău. „În fapt, lucrurile stau aşa: judeţul Buzău este în scenariul verde, fapt pentru care este permisă operarea restaurantelor la interior. De asemenea, conform legii, la masă nu este obligatorie purtarea măştii. Am luat masa împreună cu familia mea, iar, la un moment dat, au venit mai mulţi colegi la masă cu noi. Ştiu că nu ar fi trebuit să se întâmple acest lucru, chiar şi pentru câteva minute. De aceea, am transmis astăzi dimineaţă poliţiei toate datele celor care au fost la masă. Voi plăti amenda. Este o regulă pe care trebuie să o respectăm toţi”, a completat Ciolacu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite