Lupul dacic îşi schimbă coada cu grumazul la ordinul lui Dragnea şi Tăriceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Logoul modificat (sus) şi logoul oficial (jos)
Logoul modificat (sus) şi logoul oficial (jos)

Logoul preşedinţiei României a Consiliului European a fost afişat modificat în Parlamentul României, partea din faţă fiind inversată cu partea din spate pentru ca steagul României să fie înaintea steagului Uniunii Europene.

Logoul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, un lup dacic stilizat, a fost desenat de un elev de clasa a IX-a, Ioan Nicolae Dobrinescu. Conform site-ului oficial deţinut de Ministerul Afacerilor Externe, romania2019.eu, logo-ul indică o Uniune Europeană în mişcare, sigură pe sine, dinamică, dar şi ataşată valorilor sale, informează siteul News Team.

Deşi logo-ul a fost afişat şi folosit până acum de toate instituţiile guvernamentale ale statului român în forma iniţială, în care lupul dacic stilizat are grumazul în culorile UE şi coada în culorile României, altfel stau lucrurile la Parlament. Conform unor surse citate de News Team, decizia de a suci ordinea culorilor de pe lup a fost luată luată la cel mai înalt nivel al conducerii celor două Camere.

De altfel, cele două Camere ale Parlamentului şi-au exprimat încă de anul trecut nemulţumirea faţă de simbolul ales de Guvern. „Coloana lui Brâncuşi este mult mai reprezentativă decât acest lup pe care nu-l înţelegi, adică abia înţelegem noi în România, la aşa stilizat cum este (…) Seamănă ori cu un cuţit, ori cu o flacără orizontală, numai noi, românii, înţelegem lupul“, spunea secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, Iulian Bulai, conform stenogramelor.

Cert este că Senatul şi Camera Deputaţilor au decis să schimbe logo-ul pentru reuniunile dimensiunii parlamentare a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, alegând să afişeze un „lup naţionalist“, mai în ton cu mesajele pe care le transmit liderii celor două Camere în spaţiul public.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite