Lui Dragnea i s-au dezlipit pantofii în ziua candidaturii sale la şefia PSD: „Dacă erau scumpi, nu ajungeam în această situaţie. I-am dus la cizmar“

Lui Dragnea i s-au dezlipit pantofii în ziua candidaturii sale la şefia PSD: „Dacă erau scumpi, nu ajungeam în această situaţie. I-am dus la cizmar“

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea FOTO Mediafax

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, şi-a dus pantofii la cizmar după ce aceştia s-au dezlipit chiar în ziua candidaturi sale la şefia PSD. Dragnea a explicat că s-a grăbit de dimineaţă şi s-a încălţat cu o pereche de pantofi

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu s-au rupt. I-am văzut dezlipiţi. Aveam două variante: să rămân în ciorapi... I-am dus astăzi la cizmar. Am mers foarte mult şi dimineaţă i-am ales pe cei care nu trebuiau. Dacă erau scumpi, nu ajungeam în această situaţie. Erau social-democraţi“, a spus preşedintele interimar al PSD. Lui Liviu Dragnea i s-au dezlipit pantofii în ziu candidaturii sale la şefia PSD.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, şi-a lansat, ieri, candidatura la şefia PSD, în uralele social-democraţilor din Teleorman, organizaţie din care provine şi care l-a propus candidat la preşedinţia PSD, condiţie pe care trebuie să o îndeplinească fiecare candidat. „Vreau să vă anunţ că m-am hotărât să candidez la preşedinţia PSD. Recunosc că nu a fost uşor să iau decizia, din mai multe motive. Un motiv e cel pe care-l tot vedeţi la televizor zilele astea. Unii spun că această decizie poate reprezenta un risc pentru mine. Mi-l asum pentru că e nevoie ca PSD să devină ceea ce am convingerea că îşi doresc foarte mulţi români, un factor de stabilitate în viaţa politică din România“, le-a spus Liviu Dragnea membrilor organizaţiei PSD Teleorman, al cărui lider este.

Riscul la care se referă liderul interimar al PSD este recusul din dosarul „Referendumul“, în care a fost condamnat la un an închisoare cu suspendare, iar astăzi are loc primul termen al apelului. Recursul este singurul obstacol în calea candidaturii lui Dragnea la conducerea PSD. Dacă pedeapsa va fi menţinută cu suspendare şi nu va fi schimbată cu una cu executare, reconfirmarea sa ca şef al PSD cu drepturi depline la alegerile interne din 11 octombrie va fi doar o formalitate.

Contracandidaţii, doborâţi

Liviu Dragnea a reuşit să-şi înfrângă contracandidaţii înainte de începerea propriu-zisă a competiţiei, care se ar fi trebuit să se dea în 11 octombrie, atunci când cei 500.000 de membri PSD sunt aşteptaţi la urne pentru a-şi alege preşedintele partidului din care fac parte. Membrii PSD vor găsi însă pe buletinul de vot un singur nume: Liviu Dragnea, o situaţie fără precedent în istoria PSD. Liderul interimar al PSD  a anunţat ieri că se bucură de susţinerea tuturor organizaţiilor PSD, mai puţin cea de la Prahova şi cea de la Bucureşti. „36 de organizaţii judeţene au adoptat rezoluţia de susţinere. Mai sunt care vor da astăzi şi altele mâine.  Cu excepţia organizaţiei Prahova şi organizaţiei de Bucureşti, celelalte cred în această candidatură“, a anunţat Dragnea. În această situaţie, niciun alt social-democrat în afară de Liviu Dragnea nu va putea trece de faza depunerii candidaturilor.

La ultima şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al PSD, for care îi cuprinde şi pe liderii din teritoriu, social-democraţii au impus anumite condiţii pentru depunerea candidaturilor. Cei care doresc să candideze la şefia PSD trebuie să obţină sprijinul a cinci organizaţii PSD, dintre care una care să facă propunerea. Secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi, a declarat, pentru „Adevărul“, că o organizaţie poate să susţină un singur candidat, iar Liviu Dragnea se bucură de încrederea tuturor filialelor, mai puţin a două. Senatorul PSD Daniel Savu, care şi-a exprimat intenţia de a se înscrie în cursă pentru şefia PSD,  a fost propus de organizaţia PSD Prahova, însă nicio altă organizaţie a PSD nu-l susţine în demersul său. Nici senatorul PSD Şerban Nicolae nu va putea să se înscrie în cursa pentru şefia PSD pentru că nu are sprijinul niciunei organizaţii PSD. Data - limită pentru depunerea candidaturilor în PSD este 29 septembrie.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările