Ludovic Orban se vede deja preşedintele PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban, candidat la şefia PNL. FOTO Eduard Enea
Ludovic Orban, candidat la şefia PNL. FOTO Eduard Enea

Ludovic Orban, candidat la şefia PNL, se vede deja preşedintele liberalilor, în condiţiile în care susţine că şi-a atins obiectivul de a avea sprijinul a peste 70% din delegaţii care au drept de vot la Congresul de sâmbătă.

Fostul ministru al Transporturilor consideră că nu va avea probleme la Congresul liberal din 17 iunie şi îşi va adjudeca şefia formaţiunii după ce moţiunea sa a primit votul a 40 din 48 de filiale, în timp ce europarlamentarul Cristian Buşoi, contracandidatul său, doar a 20 de filiale din 48.

„Moţiunea mea a fost susţinută în 40 de filiale din 47 (n.r. – 48 de filiale). Doar în Mureş, Maramureş şi Caraş-Severin nu a trecut moţiunea mea în ţară. Iar la Mureş a fost un simulacru de vot. De asemenea, am un sprijin serios în multe sectoare în care preşedinţii se dau mari susţinători ai lui Buşoi. Să nu uităm că eu am condus Bucureştiul. Mulţi de aici vor vota cu mine“, a declarat Orban la Adevărul Live.

De asemenea, singurul „mister“ al votului din primele cinci filiale ca număr de delegaţi ar fi la Cluj, acolo unde liberalii au refuzat să-l susţină în bloc pe Orban, chiar dacă li se promisese o funcţie de prim-vicepreşedinte şi una de vicepreşedinte. Acolo, preşedintele organizaţiei judeţene, europarlamentarul Daniel Buda, şi o parte din delegaţi merg pe varianta Buşoi, în timp ce prim-vicepreşedintele Marius Nicoară şi alţi lideri merg alături de Orban.

Fără confruntare directă cu Buşoi

Fostul ministru al Transporturilor a precizat că nu se va întâlni în nicio dezbatere faţă în faţă cu Buşoi, după ce europarlamentarul îi ceruse o confruntare directă. Motivul invocat: candidatul PNL se luptă doar cu PSD şi Guvernul Grindeanu, nu cu colegii săi. „Nu cred că ar fi bine să se facă dezbateri pentru că ar putea apărea o percepţie de divizare a PNL“, a completat Orban. Nu în ultimul rând, acesta a punctat că nu are nicio emoţie în ceea ce priveşte decizia finală a Curţii Supreme în dosarul în care e acuzat de DNA de folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite. În primă instanţă, liderul liberal a fost achitat

Ludovic Orban, despre lupta politică pentru şefia PNL. Cine sunt liderii liberali care îl susţin

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite