Ludovic Orban: Dacă Vasile Blaga va vrea să-şi exercite poziţia de membru cu drept de vot în BPN, e bine-venit

Ludovic Orban: Dacă Vasile Blaga va vrea să-şi exercite poziţia de membru cu drept de vot în BPN, e bine-venit

Liderul PNL, Ludovic Orban. FOTO Mediafax

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, că foştii preşedinţi ai partidului aleşi de congres sunt membri ai Biroului Politic Naţional (BPN), iar dacă Vasile Blaga doreşte să-şi exercite această calitate, „este bine-venit oricând“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liderul PNL a precizat că în cazul lui Vasile Blaga este o decizie a instanţei pe care o respectă şi că se bucură pentru colegul său că a fost achitat şi că s-a dovedit că „acuzaţiile formulate de procurori nu sunt reale şi nu sunt demonstrate, dovedite“. El şi-a exprimat încrederea că se va menţine aceeaşi decizie şi la instanţa de apel.
 
Orban a punctat şi faptul că Blaga îşi poate prelua funcţia care-i revine, potrivit prevederilor din Statutului PNL, adică de membru al Biroului Politic Naţional: „Potrivit Statutului PNL, foştii preşedinţi ai partidului care au fost aleşi de congres sunt membri cu drept de vot în BPN. Cât timp a fost sub incidenţa prevederilor de integritate, domnul Blaga nu a ocupat această poziţie, dar dacă va vrea să exercite această poziţie, la care are dreptul, în conformitate cu prevederile statutare, este oricând bine-venit“, a declarat Orban, citat de Agerpres.  
 
Tribunalul Bucureşti a decis luni achitarea lui Vasile Blaga, fost secretar general al PDL, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Instanţa a mai dispus ridicarea sechestrului pus în timpul urmăririi penale pe averea lui Blaga.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările