Ludovic Orban: Dacă Vasile Blaga va vrea să-şi exercite poziţia de membru cu drept de vot în BPN, e bine-venit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul PNL, Ludovic Orban. FOTO Mediafax
Liderul PNL, Ludovic Orban. FOTO Mediafax

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, că foştii preşedinţi ai partidului aleşi de congres sunt membri ai Biroului Politic Naţional (BPN), iar dacă Vasile Blaga doreşte să-şi exercite această calitate, „este bine-venit oricând“.

Liderul PNL a precizat că în cazul lui Vasile Blaga este o decizie a instanţei pe care o respectă şi că se bucură pentru colegul său că a fost achitat şi că s-a dovedit că „acuzaţiile formulate de procurori nu sunt reale şi nu sunt demonstrate, dovedite“. El şi-a exprimat încrederea că se va menţine aceeaşi decizie şi la instanţa de apel.

Orban a punctat şi faptul că Blaga îşi poate prelua funcţia care-i revine, potrivit prevederilor din Statutului PNL, adică de membru al Biroului Politic Naţional: „Potrivit Statutului PNL, foştii preşedinţi ai partidului care au fost aleşi de congres sunt membri cu drept de vot în BPN. Cât timp a fost sub incidenţa prevederilor de integritate, domnul Blaga nu a ocupat această poziţie, dar dacă va vrea să exercite această poziţie, la care are dreptul, în conformitate cu prevederile statutare, este oricând bine-venit“, a declarat Orban, citat de Agerpres.  

Tribunalul Bucureşti a decis luni achitarea lui Vasile Blaga, fost secretar general al PDL, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Instanţa a mai dispus ridicarea sechestrului pus în timpul urmăririi penale pe averea lui Blaga.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite