Ludovic Orban: „Va fi evident după previzibila victorie a preşedintelui Iohannis că PSD nu mai are ce să caute la guvernare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto Sever gheorghe
foto Sever gheorghe

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a declarat joi seară la Digi24 că victoria lui Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale va face evidentă  necesitatea ieşirii PSD-ului de la guvernare. Declaraţia lui Orban vine în contextul în care preşedintele Iohannis a menţionat, în discursul de lansare a candidaturii la alegerile prezidenţiale, posibilitatea alegerilor parlamentare anticipate.

”Preşedintele n-a pronunţat alegeri anticipate, dar după părerea mea va fi evident, după alegerile prezidenţiale şi după previzibila victorie a preşedintelui Iohannis că PSD nu mai are ce să caute la guvernare. De altfel, aţi remarcat în discursul lui că PSD trebuie să plece, ăsta e semnalul dat”, a declarat liderului liberalilor.

Ludovic Orban a explicat şi ceea ce consideră  că sunt principalele efecte ale guvernării social-democrate, atât la nivel central, cât şi în regiunile conduse de lideri locali ai PSD-ulul.

”Este clar că s-a întors piramida cu vârful în jos, mai ales de doi ani şi jumătate, este clar că mediocrităţile, chiar oamenii fără pregătire, fără competenţă, oameni necinstiţi au ajuns în fruntea statului, în fruntea instituţiilor publice şi e normal atunci când eşti condus de astfel de indivizi ca instituţiile să nu funcţioneze. Realitatea este că ne aflăm într-o degradare dramatică a capacităţii administrative a României şi a autorităţii instituţiilor statului, în special în zona guvernamentală sau în zona controlată de PSD!”, a spus preşedintele PNL.

În cadrul reuniunii Consiliului Naţional al PNL unde Klaus Iohannis şi-a lansat oficial candidatura pentru alegerile prezidenţiale, Ludovic Orban a declarat că obiectivul PNL pentru următorul an este câştigarea tuturor alegerilor care vor avea loc în această perioadă – atât alegerile prezidenţiale, cât şi cele locale şi parlamentare din 2020. ”Urmează trei rânduri de alegeri: cele prezidenţiale, cele locale şi parlamentarele care vor da noul guvern. Obiectivul nostru este de a câştiga toate aceste alegeri şi de a le câştiga la un scor care să ne permită să conducem România”, le-a spus acesta colegilor liberali.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite