Ludovic Orban, după ce PSD a transmis că va da în judecată mai mulţi membri PNL: Au devenit o adunătură de parveniţi, inculţi şi disperaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a reacţionat după ce PSD a anunţat marţi că va da în judecată mai mulţi liberali care i-au acuzat pe cei din Guvern de faptul că ar fi falsificat datele financiare pentru construcţia bugetului pe 2019. Liderul PNL a subliniat că susţine declaraţiile colegilor liberali şi că anunţul social-democraţilor reprezintă „reflexul comunistoid al PSD de a închide gura celor care spun lucrurilor pe nume”.

„Reflexul comunistoid al PSD de a închide gura celor care spun lucrurilor pe nume, prin ameninţare şi încercări de intimidare cu plângeri penale, arată adevărata faţă hâdă a acestui grup de indivizi, care a încetat să mai fie un partid politic. PSD a ajuns azi doar o adunătură de parveniţi, inculţi şi disperaţi, care îşi caută cu exasperare salvarea personală. După ce a distrus toate echilibrele economice, cum numai un duşman al României ar fi putut-o face, preocuparea PSD nu este alta decât să încerce să le pună căluşul în gură celor care vorbesc”, a transmis Ludovic Orban.

Acesta din urmă a adăugat apoi că susţine declaraţiile colegilor liberali care afirmau că PSD ar fi falsificat datele financiare pentru construcţia bugetului pe 2019 şi că, în privinţa procesului, va fi oportunitatea „perfectă” de a demonstra că Guvernul „a minţit fără scrupule în legătură cu dezastrul economic pe care l-au produs”.

„Anunţ în calitate de preşedinte al Partidului Naţional Liberal că susţin toate declaraţiile colegilor mei referitoare la falsificarea cifrelor bugetare de către actuala guvernare. Va fi ocazia perfectă pentru a demonstra în justiţie nu doar că reprezentanţii actualului Guvern au minţit fără scrupule în legătură cu dezastrul economic pe care l-au produs, dar că faptele acestor ageamii se află în contradicţie cu legile în vigoare. Am avertizat de la începutul anului că întregul buget de stat pe anul 2019 este unul construit pe bani falşi, iar acest lucru este confirmat astăzi de execuţia bugetară la 6 luni. La rândul său, rectificarea bugetară promovată de Guvern este complet falsă, reprezentând doar un artificiu de a masca realitatea situaţiei bugetare dezastruoase”, a adăugat preşedintele PNL.

PSD anunţa joi că îi va da în judecată pe liberalii are au venit cu acuzaţii.

„PSD condamnă modul în care PNL dezinformează în mod conştient populaţia cu privire la rectificarea bugetară. Declaraţiile din ultima perioadă ale unor lideri PNL care acuză Guvernul că ar fi „falsificat” datele financiare şi că ar fi „furat 10% din PIB” sunt de o gravitate deosebită şi intră sub incidenţa prevederilor Codului Penal privind comunicarea şi răspândirea în mod conştient de ştiri false care pun în pericol securitatea naţională. Aceste acuzaţii - lipsite de orice acoperire factuală şi formulate în mod iresponsabil de către PNL împotriva Guvernului - pot afecta încrederea investitorilor şi a cetăţenilor în datele financiare oficiale, fapt ce poate genera un impact negativ asupra economiei naţionale şi a climatului social“, se arată într-un comunicat al PSD.

Vezi şi: Cîţu: Gaura din buget este de 10,4 miliarde de lei. Teodorovici a făcut fals în acte publice. Voi cere comisie de anchetă din partea Comisiei Europene

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite