Ludovic Orban: Un clan de derbedei politici, specializaţi în infracţiuni, a capturat statul român. Parlamentul European apără Justiţia de PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ludovic orban foto mediafax

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, că prin rezoluţia Parlamentului European arată că instituţia apără Justiţia din România. Mai mult, liderul liberal susţine că din citirea raportului MCV se poate înţelege că Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu sunt împotriva UE şi antieuropeni.

„Coaliţia PSD-ALDE, a scris o nouă «marţi neagră» în istoria României de după 1 ianuarie 2007, mai precis de la integrarea României în Uniunea Europeană. Astăzi, Comisia Europeană şi Parlamentul European au arătat clar că Guvernul şi majoritatea parlamentară PSD-ALDE sunt în afara valorilor europene, în afara principiilor europene, în afara reglementărilor care stau la baza funcţionării Uniunii Europene.Astăzi se vede cu ochiul limpede că un clan de derbedei politici, specializaţi în infracţiuni, au capturat statul român şi folosesc puterea obţinută în alegeri nu pentru a servi interesul cetăţeanului român, şi pentru a-şi rezolva problemele personale, şi pentru a încerca să scape de consecinţele infracţiunilor pe care le-au săvârşit de-a lungul carierei lor politice“, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban. 

Liderul liberal a mai subliniat că cei doi preşedinţi ai PSD şi ALDE sunt antieuropeni şi şi anti-UE. „Raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare, rezoluţia Parlamentului European arată foarte clar că Dragnea şi Tăriceanu şi camarila din jurul lor sunt antieuropeni şi sunt împotriva Uniunii Europene, şi pun în pericol toate beneficiile cetăţenilor români de pe urma apartenenţei României la Uniunea Europeană. De la recomandările formulate de plenul comisiei de la Veneţia, atunci când i-am avertizat şi pe Dragnea şi pe Tăriceanu ca suntem în ceasul al doisprezecelea, că urmează raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi rezoluţie a Parlamentului European, Dragnea şi Tăriceanu au continuat cu agresiunea sistematică împotriva independenţei justiţiei, împotriva recomandărilor formulate de Comisia de la Veneţia şi împotriva tuturor punctelor de vedere şi avertismentelor exprimate de oficialii europeni“, a mai afirmat Orban. 

Preşedintele PN a dat şi mai multe exemple de măsuri controversate ale PSD şi ALDE. „Au demarat procedura de revocare a Procurorului General în condiţiile în care recomandarea comisiei de la Veneţia era foarte clară de a modifica legile Justiţiei şi de a reechilibra mecanismul de numire, respectiv de revocare a procurorilor şefi.  Au trecut pe repede înainte prin Parlament Ordonanţa 92, deşi punctele de vedere exprimate privitoare la Ordonanţa 92 au fost critice şi clare exprimate de oficialii europeni şi de reprezentanţii comisiei de la Veneţia. Mai mult decât atât, încălcând chiar solicitarea formulată de Florin Iordache în plenul comisiei de la Veneţia, şi anume cererea de asistenţă din partea experţilor comisiei de la Veneţia şi a experţilor Comisiei Europene în elaborarea legislaţiei penale şi a legilor Justiţiei, refuzând prin votul lor, atât în Biroul permanent al Camerei cât şi în plenul Camerei Deputaţilor, propunerea formulată de Partidul Naţional Liberal, şi anume a ceea de a cere asistenţă experţilor Comisiei Europene şi Comisiei de la Veneţia“, a mai punctat Orban. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite