Ludovic Orban: Parlamentarii PNL vor cere CCR să sesizeze Comisia de la Veneţia privind legile Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban. FOTO Inquam Photos
Ludovic Orban. FOTO Inquam Photos

Grupurile parlamentare ale PNL vor solicita CCR să ceară Comisiei de la Veneţia un punct de vedere faţă de sesizările de neconstituţionalitate formulate de PNL şi de ÎCCJ cu privire la legile Justiţiei, a declarat, luni, preşedintele PNL, Ludovic Orban, după Biroul Executiv Naţional.

„Am luat decizia să solicităm prin grupurile parlamentare Curţii Constituţionale să uzeze de posibilitatea pe care o are şi care a mai fost folosită în 2012, de a solicita Comisie de la Veneţia un punct de vedere faţă de sesizările de neconstituţionalitate formulate de PNL şi de ÎCCJ“, a declarat Ludovic Orban. 

În ceea ce priveşte solicitarea celor 19 organizaţii civice, Ludovic Orban a afirmat că preşedintele României, Klaus Iohannis, poate sesiza Comisia de la Veneţia numai dacă intervalul de timp în care primeşte spre promulgare legile respective corespunde cu perioada sesiunilor plenare în care lucrează Comisia de la Veneţia.

„Stim foarte clar că a fost în decembrie ultima sesiune şi următoarea va avea loc în aprilie. Preşedintele are o constrângere constituţională care să îl determine ca în termen de 30 de zile de când primeşte să se pronunţe asupra proiectului de lege pe care trebuie să îl promulge, fie că îl retrimite spre dezbatere parlamentară, fie că îl promulgă. Ca atare, această solicitare nu poate fi pusă în practică“, a mai spus liderul PNL

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite